Yabancılara mülk konusunda endişelerin engellenemeyeceğini ifade eden Ferdi Sabit Soyer, “Bu daireler, bu konutlar çok pahalıysa vatandaş için ama yabancılar için çok ucuzsa bu topraklar artık vatan olmaktan çıkmış demektir. En önemli mesele budur” ifadelerini kullandı.

Eski Başbakan Soyer, ayrıca inşaatın asıl maliyeti olan demir-çimento kalemlerinin 2007’den bu yana artmadığını, bunu da belgeleri ile ortaya koyacağını ifade etti.

EV ALMAYI BIRAK KİRALAMAK BİLE SORUN ARTIK”

Katıldığı TV programında konuşan Ferdi Sabit Soyer, konu hakkında şu yorumu yaptı;

 “Topraksız insan köksüzdür. Bu mülk satışları neticede bir kök endişesini de besliyor. Bu da tepkiye sebep veriyor. Ki yurttaş bir ev alamıyor... Ama Forbes en ucuz evler KKTC’dedir diyor. Ama biz alamıyoruz, başımızı sokmaya…

Ev almayı bırak kiralamak bile sorun artık. Bu memlekette yaşayanlar bu haberi görünce ateş basar adamı ve nefret gelir. Kendisi alamıyor, çocuğuna alamıyor…”

'2007’DEN BU YANA DEMİR ÇİMENTO FİYATLARINDA CİDDİ ARTIŞ YOK Kİ…'

Ben merak ediyorum inşaatın esası çimento, demir dolar bazında ne idi bugün kaçtır? Çok bir artış yok 2007’den bu yana… Bunu yakında belgeleri ile de ortaya koyacağım; O halde neden 40 bin liradan 90 bin dolara çıkıyor? Nasıl olur bu iş?

Aşırı bir artış var. Yabancı talep bunun yükselmesine neden oluyor. Karlılığın büyüklüğü neyi belirliyor? Yabancı talep yurttaşı evsiz ve derde sokuyorsa siz engelleyemezsiniz bu endişeleri… Talebi belirleyen bu toprakları yurt tutanlar değildir artık…

'YATIRIM DEDİĞİNİZ REEL SEKTÖRE GELMİYOR?'

Vatandaşın esamesi okunmuyor. Bu daireler, bu konutlar çok pahalıysa vatandaş için ama yabancılar için çok ucuzsa bu topraklar artık vatan olmaktan çıkmış demektir. En önemli mesele budur. İngiltere’de ABD de böyle bir haber, böyle bir durum görebilir misiniz? Yatırım? Yatırım gelsin kimin itirazı var! Neden reel sektöre gelmiyor?