Başbakan Yardımcılığı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığı’nca düzenlenecek festivallerde kurulacak stantlar ile ilgili başvuru kabul ediliyor…
GİRNE TURİZM FESTİVALİ İLE GAZİMAĞUSA TURİZM FESTİVALİ’NDE KURULACAK STANTLARLA İLGİLİ BAŞVURU KABUL EDİLİYOR.  
Başbakan Yardımcılığı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığı ve Girne Belediyesi ile Gazimağusa Belediyesi işbirliğinde düzenlenecek “20 Nisan 2024 Girne Turizm Festivali” ve “21 Nisan 2024 tarihinde de Gazimağusa Turizm Festival’inde” kurulacak stantlarla ilgili başvuru kabul edilecek. 
STANT BAŞVURU KOŞULLARI; 
-    Üretimi sırasında duman çıkaran, davlumbaz gerektiren yiyeceklerin satışlarına izin verilmeyecektir.

-    Hazır satışı yapılan yiyecek ve içecek ürünleri, gıdaya uygun ambalaj ile korunacaktır, ambalaj üzerinde ise ürün ile ilgili etiket bilgileri tam olacaktır.

-    Satışa sunulan ürünlerin etiket bilgileri şunları içerecektir;
. Ürünün adı
. Ürünün içeriği
. Üreticinin adı
. Üreticinin adresi

-    Soğutucu gerektiren et, süt ürünleri vb bozulan hassas gıdalar soğutucularda uygun koşullarda muhafaza edilmelidir.

-    Stantlarda satılacak yiyecek-içeceklerin ve diğer tüm ürünlerin Kıbrıs’a özgü olması gerekmektedir.

-    Yiyecek stantlarında görevli kişilerin sağlık karnelerinin olması gerekmekte ve tümünün servis yaparken tek kullanımlık eldiven kullanmaları gerekmektedir.

-    Başvuruların en geç 5 Nisan Cuma günü mesai bitime kadar yapılması gerekmektedir.

Başvuracak girişimcilerin, Girne Stantları için 0(548) 890 5500 telefon numarasından Girne Belediyesi, Gazimağusa Stantları için ise 0(548) 8166024 numaralı telefondan ise Gazimağusa Belediyesi ile iletişime geçmeleri gerekmektedir.