Başbakan Yarcımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Taşkent Doğa Parkı ile Dikmen Belediyesi arasında yaşanan sıkıntılarla ilgili açıklama yaptı.

Ataoğlu yaptığı açıklamada Taşkent Piknik Alanı’nın kendi Bakanlığı döneminde 2016 yılında Taşkent Doğa Parkına kiralandığını, o güne kadar burasının ilgisiz ve atıl durumda olduğunu söyledi. Ataoğlu, DoğaPark’ın meşakkatli uğraşları ve ciddi bir yatırımla yeniden yaratılarak ve geliştirilerek Dünya standartlarında ve ülkemiz için o güne kadar var olmayan örnek bir Piknik Alanı oluşturulduğunu ve 2017 yılında halkın hizmetine açıldığını ve ciddi bir ihtiyacı karşıladığını belirtti.

DoğaPark’ın kamu yararına çalışan, kar amacı gütmeyen bir hayır kurumu olduğunu hatırlatan Ataoğlu, DoğaPark ile Bakanlığı ve Bakanlığa bağlı daireler arasında doğa, çevre ve yaban hayatı yararına adanın her yerinde birçok işbirliği gerçekleştirildiğini, bunların hepsinde de çok başarılı ve örnek sonuçlar alındığını belirtti. Son olarak geçtiğimiz günlerde DoğaPark ile Çevre Koruma Dairesine Karpaz Eşekleri ile ilgili yeni bir protokol imzalandığını ve bu konuda da bilimsel temelli çalışmalara başlandığını aktardı.

Taşkent Doğa Parkının oluşturduğu ve süreç içerisinde sürekli olarak geliştirdiği Taşkent Piknik Alanında bugüne kadar yüzbinlerce vatandaşımızın ve öğrencimizin faydalandığını ve temiz ve ferah bir ortamda doğa ile iç içe güzel vakit geçirdiğini dile getiren Ataoğlu, Piknik Alanı içerisinde restoran olarak yapılan binanın Covid ve bürokratik engeller dolayısıyla izinlerinin tamamlanamadığının bilgisinde olduğunu, fakat bunun tüm taraflar arasında çözülmesi gereken ve çözülebilecek teknik bir sıkıntı olduğunu belirtti. Restoran olarak inşa edilen binayı yerinde görüp incelediğini belirten Ataoğlu doğa ile uyum içerisinde her detay düşünülerek tasarlanmış ve inşa edilmiş bu yapının KKTC’de eşi bulunmadığını ve her yönü ile örnek olduğunu, teknik sorun aşıldığı zaman ülkemizde gururla övünebileceğimiz bir yerin yine DoğaPark tarafından yaratıldığını gözlemlediğini aktardı.

DoğaPark’a Elimizden Gelen Katkıyı Sağlamak Sorumluluğumuzdur
DoğaPark’ın bugüne kadar hiçbir karşılık beklemeden bu ülke için elini taşın altına koyarak her zaman işbirliğine hazır, çözüm odaklı faaliyetler gösterdiğini ve büyük başarılar elde ettiğini dile getiren Ataoğlu, KKTC’ye böylesine değer katan bir kuruluşa resmi kurumlar olarak elimizden gelen desteği vermek sorumluluğumuzdur dedi. Tüm tarafları yıkıcı değil yapıcı bir şekilde çalışmaya çağıran Ataoğlu, kendisinin de mevcut sıkıntıların DoğaPark’ın başarılı çalışmalarını daha fazla sekteye uğratmayacak şekilde çözülmesi için Bakanlıklarına bağlı Şehir Planlama Dairesi ve Çevre Koruma Dairesi ile görüştüğünü dile getirdi