Gazimağusa Belediyesinin bünyesinde faaliyet gösteren Çamlık Spor Kulübü’nün U15 Erkek Takımı ve U14 Kız Takımı, şampiyon olarak büyük bir gurur yaşarken, bu başarının mimarlarından olan takımların koordinatörü ve Çamlık Spor Kulübü Asbaşkanı Osman Çetintaş’ın kaybından dolayı da derin bir hüzün yaşıyor.  Geçen yıl KKTC Voleybol Ligi’nde tüm kategorilerde final oynama başarısı göstererek rekor kıran Çamlık Spor’un büyük erkek oyuncusu Osman Çetintaş ve U13 Erkek sporcusu Özgür İçme, Güner Burgul adına verilen en değerli oyuncular ödülüne layık görülmüştü. Balıkesir’de düzenlenen Türkiye Voleybol Federasyonu’nun Plaj Voleybolu Kulüpler Şampiyonluğunda Büyük Erkekler Şampiyonluğu’nu partneri Umut Aksular ile birlikte Osman Çetintaş elde etmişti.

Osman Çetintaş ve melekler takımına adanmış şampiyonluk

KKTC Voleybol Federasyonu’nun Şampiyon Melekler” adını verdiği U15 Erkekler Ligi’nin final serisi ikinci maçında Mağusa Arena’da rakibi Doğu Akdeniz Üniversitesi’ne set vermeden 3-0’lık skorla mağlup eden Gazimağusa Belediyesi Çamlık Spor Kulübü 2022-2023 sezonu şampiyonu oldu.

Şampiyon Melekler U14 Kızlar Voleybol Altyapı Ligi’nde Mağusa Arena’daki final karşılaşmasında Çamlık Spor, Mağusa Gelişim Akademisi’ni 3-1’lik skorla mağlup ederek şampiyonluğa adını yazdırdı ve Gazimağusa Belediyesine 2. Kupayı kazandırdı. Mağusa Gelişim Akademisi sporcularının Çamlık Spor’un altyapısından yetişen oyuncular olması da ilginç bir ayrıntıydı. Ödül töreninde kupa ve madalyalar Şampiyon Melekleri Yaşatma Derneği Başkanı Ruşen Yücesoylu Karakaya, Derneğin Genel Sekreteri Osman Akın ve Şampiyon Melekler’in aileleri tarafından verildi.

Bu anlamlı şampiyonluklar sonrasında görüşlerini aldığımız Çamlık Spor Başkanı Ulaş Can, deprem felaketinin sekteye uğrattığı ancak kayıplarımızın anısına çocukların isteği ile devam ettikleri mücadelenin sonunda şampiyonluğa ulaştıklarını ifade ederek, “Osman Çetintaş’a bir sözümüz vardı, onun hayalini kulüp olarak gerçekleştirdik.” dedi. Deprem felaketinde takımın koordinatörü Osman Çetintaş ile birlikte Çamlık Spor’un 23 lisanlı sporcusunu kaybettiklerini ifade eden Can, bu zorlu süreçte antrenörler Özkan Eser ve Turgay Kurt’un büyük görev yaptığını, emeklerini esirgemediklerini, Şampiyon Meleklere ve Osman Çetintaş’a adadıkları şampiyonlukları onların anısına başarılı bir şekilde kazandıklarını söyledi. Hem Çamlık Spor Akademide hem de takımlarda toplam 400 çocuğumuzun voleybol eğitimi gördüğünü aktaran Can, ligin kapanmasından sonra plaj voleybolunun başlayacağını, belediyenin plajlarda güzel bir çalışma ve hazırlık yaptığı için Başkan Uluçay’a teşekkür etti. Çamlık Spor’un güzel bir çekim merkezi haline geldiğini, çocuklara voleybol kimliği kazandırarak geriden gelen çocukların bu başarıları örnek almasını ve sıkı disiplinli bir hayat tarzı kazanmalarını sağladıklarını ifade ederek, bu başarı yolunda sporcuların kötü alışkanlıklardan uzak tutulduğunu belirtti.

WhatsApp Image 2023-05-23 at 11.34.43WhatsApp Image 2023-05-23 at 09.46.54