Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu (Kıb-Tek), bugün yapılacak proje çalışmaları sebebiyle Gazimağusa ilçesi ve diğer bölgelerde elektrik kesintileri olacağını duyurdu.

Gazimağusa Bölge Amirliği tarafından yapılan açıklamada, orta gerilim elektrik şebekesinde gerçekleştirilecek projeler nedeniyle Gaziköy, Paşaköy, Paşaköy askeri tesisler, Turunçlu ve Kurudere bölgelerine elektrik verilemeyeceği belirtildi. Kesintinin süresinin yaklaşık üç saat olacağı bildirildi.

Ayrıca, Türkeli bölgesinde de orta gerilim elektrik şebekesinde yapılacak çalışmalar sebebiyle Türkeli, Lefkoşa/Güzelyurt ana yolunda Türkeli kavşağı ile Zet Karting arasındaki tesislere üç saat süreyle elektrik verilemeyeceği açıklandı. Kesintinin saat 09.00 ile yaklaşık 12.00 arasında gerçekleştirileceği belirtildi.

Öte yandan, Çamlıbel, Tepebaşı, Koruçam, Akdeniz, Kayalar ve Sadrazamköy bölgelerinde de orta gerilim elektrik şebekesinde yapılacak projeler sebebiyle üç saat süreyle elektrik kesintisi yaşanacağı duyuruldu. Kesintinin saat 09.30 ile yaklaşık 12.30 arasında uygulanacağı bildirildi.

Kıb-Tek yetkilileri, kesintilerin planlı çalışmalar olduğunu ve projelerin tamamlanması için gerekli olduğunu belirtti. Elektrik kesintisi yaşanacak bölgelerdeki vatandaşlara önceden bilgi verilerek tedbirli olmaları ve kesinti süresince elektrik kullanımını ertelemeleri tavsiye edildi.