Türkiye’de meydana gelen büyük afetten sonra birçok T.C. vatandaşı Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ndeki yakınlarının yanına gelerek depremin yaralarını sarmaya çalışmaktadır.

2vtyubım1drtfyguh

KKTC’de bulunan afetzede çocuklara, yaşadıklarını bir nebze de olsa unutturmak için, T.C. Lefkoşa Büyükelçiliği himayelerinde, Kıbrıs Vakıflar İdaresi destekleri ile Lefkoşa Yunus Emre Enstitüsü ve EVKAF İyilik Gönüllüleri koordinesinde  “Elim Sende” adıyla kültür-sanat, eğlence içerikli moral etkinlikleri düzenleniyor.

4tgyuhıj3tvybun

Çocukların mutlu bir gün geçirmeleri amaçlanan etkinliklerin ilki Güzelyurt EVKAF İyilik Evi avlusunda, ikincisi Lefkoşa Yunus Emre Enstitüsü’nde gerçekleştirildi. Olumsuz hava koşulları nedeniyle geçtiğimiz haftalarda ertelenen “#ElimSende” moral etkinlikleri kaldığı yerden devam ediyor.

Etkinliklerin üçüncüsü, Gazimağusa Belediyesi'nin de destekleri ile bugün 1 Nisan Cumartesi günü Gazimağusa Kaleiçi Namık Kemal Meydanı’nda gerçekleştirildi.

Dördüncü etkinlik ise 2 Nisan Pazar Girne Barış Parkı’nda 16.00-18.00 saatleri arasında gerçekleştirilecek.

6vbgyuhnıj5ftgyuhıj

Depremzede çocukların misafir edileceği etkinlikler kapsamında; geleneksel ebru sanatı, seramik, ahşap baskı ile drama, sokak oyunları, balon süsleme, çeşitli maskotlar, yüz boyama atölyeleri ve dondurma, pamuk şeker ikramı gibi içeriklerden oluşan eğlenceli aktiviteler yapılarak çocukların mutlu olacakları bir ortam oluşturulması hedeflenmektedir.

7gyhuıjom