(20.07.2023…MHA…) Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin en anlamlı ve coşkulu günlerinden biri olan 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı, Gazimağusa'da büyük bir coşkuyla kutlandı. Şehitlerimizi anma ve vatan mücadelemizin simgesi olan bu özel günü kutlamak için hazırlanan etkinlikler, binlerce vatandaşın katılımıyla gerçekleşti.

Sabah saat 9.00'da Zafer Anıtı’nda başlayan törende protokol sırasına göre çelenklerin sunulmasıyla başlandı. Gazimağusa Kaymakamı Sayın Özden Keser, Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçiliği adına Gazimağusa Başkonsolosu Sayın İlyas Çetin, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanlığı adına Gazimağusa Merkez Komutanı Topçu Albay Yılmaz Yalçınkaya, Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı adına 4. Piyade Alay Komutanı Piyade Kurmay Albay Ömer Bulut, Gazimağusa Belediye Başkanı Sayın Süleyman Uluçay, sayın siyasi parti temsilcileri, üniversite temsilcileri, muharip dernekler ve tüm vakıf, dernek, okul, kurum ve kuruluşların temsilcileri, yöneticileri ve muhtarları çelenk sunumuyla birlikte bayramın önemine vurgu yaptılar.

Kutlamaların coşkusunu sürdürmek için tören İsmet İnönü Bulvarı'nda devam etti.

İsmet İnönü Bulvarı'nda gerçekleşen bayram kutlamaları İstiklal Marşı'nın coşkulu bir şekilde söylenmesiyle başladı. Tüm katılımcılar, milli marşımız eşliğinde bayrakların göndere çekilişini gururla izledi.

Ardından, Gazimağusa Kaymakamı, 4. Piyade Alay Komutanı Pyd. Yzb. Bahadır Kılıç ve Gazimağusa Belediye Başkanı Süleyman Uluçay birlikler ve halkla bir araya gelerek bayramlarını kutladılar.

Programın devamında, Gazimağusa Meslek Lisesi öğretmenlerinden Rasime Muratağa Yalıner Günün anlamını ve vatanseverliğin önemini vurgulayan duygu dolu bir konuşmasında “ Kıbrıs Türkü için bugün, Rum’un Kıbrıs’ta Türklere uyguladığı bitmeyen soykırımdan kurtuluş ve yeniden doğuş günüdür.”
FOTO 2 HOCA

Ardından,  Gazimağusa Meslek Lisesi öğrencisi Dilayda Sözbilir, "Kıbrıs Destanı" adlı Kıbrıs'ın bağımsızlık mücadelesini yansıtan şiiri okudu.

FOTO ÖĞRENCİ

Törenin bir diğer önemli konuşmacısı 4. Piyade Alay Komutanı Pyd. Yzb. Bahadır Kılıç oldu. Alay Komutanı, yaptığı konuşmada “Bugün özgürlüğümüzün 40’ıncı yılını kutlayacağımız genç cumhuriyetimizin teminatı olan Lefkoşa’nın, Gazimağusa’nın, Girne’nin, Güzelyurt’un, Lefke’nin, İskele’nin ve Erenköy’ün mücahitleri ile Malazgirt’in Çanakkale’nin Sakarya’nın ve Dumlupınar’ın kahramanları vatanın korunmasından barışın sağlanmasına kadar kendilerine verilecek hertürlü görevi yapabilecek güç ve kararlılıktadır”

FOTO 4 KOMUTAN

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin vatan savunmasındaki rolünü vurgulayan bir konuşma gerçekleştirdi ve askerlerin kahramanlıklarını anlattı

Etkinliklerin renkli anlarından biri, Akdoğan Gençlik Merkezi Halk Dansları Topluluğu'nun gösterisiydi. Gençlerin enerjisi, izleyenleri mest etti ve coşkuyu doruklara taşıdı.

FOTO 7 HALK DANSLARI

Tören, askerlerin komuta edeceği resmi geçiş töreniyle sona erdi. Askerlerimizin disiplini ve özverisi, milli duyguları daha da pekiştirdi.
FOTO 10

 Vatanımızın bağımsızlık ve özgürlük mücadelesiyle dolu 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı, her yıl olduğu gibi bu yıl da tüm vatandaşlarımızın kalplerinde derin izler bıraktı. (MHA)

FOTO 5

FOTO 9

SON FOTO-1
FOTO 11