( 21-2-2024 ..... MHA .....). Adamı önce kaçırdılar sonra kadın kıyafeti giydirip oynattılar daha sonra bunu telefona kayıt edip şantaj ettiler.

Gazimağusa’da T.Y.’yi darp edip kaçırdıktan sonra, kadın kıyafeti giydirip video çekerek, tehditle para isteyen 4 kişi tutuklandı.

Polis tutukladığı İ.H.A.(E-22), H.A.(E-25), B.D.(E-21) ve O.Y.(E-30), bu sabah Gazimağusa’da mahkemeye çıkarttı. Yargıç Aysu Çakan Alakan huzuruna çıkartılan zanlılar aleyhine mahkemeden 2 gün tutukluluk emri alındı.

Meseleyle ilgili olguları Gazimağusa Polis Müdürlüğü’nde görev yapan polis memuru Süleyman Açıkada, anlattı.
   
Tanık polis, zanlıların, 17.02.2024 tarihinde, saat 00.00 sıralarında, Gazimağusa’da,  kendilerini polise ihbar ettiği gerekçesi ile T.Y’yi darp ettikten sonra rızası olmadığı halde kullanımlarında bulunan araca koyup zorla bir ikametgaha götürerek, söz konusu şahsa kadın kıyafeti giydirip video görüntüsünü alarak özel hayatın gizliliğini ihlal edip,  20,000 TL para vermesi halinde konu videoları sileceklerini ayrıca parayı vermemesi halinde de söz konusu şahsa zarar verecekleri yönünde şiddet tehdidinde bulunduktan sonra konu şahsı başka bir yere bıraktıklarını söyledi.

Polis, meseleyle ilgili aldığı bilgi doğrultusunda zanlıları derdest emri gereği tutukladığını bildirdi ve mahkemeden henüz yeni başlattığı tahkikatıyla ilgili yapması gereken birçok husus olduğunu anlattı.

 Polis, mahkemeden zanlılar aleyhine tutukluluk emri istedi. Yargıç talebi değerlendirdi ve zanlıların 2 gün tutuklu kalmasına emir verdi.(MHA)