MAĞUSA HABER AJANSI

Gazimağusa polisi, Karakol Mahallesi’nde bir araç içerisinden, içerisinde 700 Dolar, 1300 Euro, 14000 TL nakit para ile iki adet kimlik kartı, sürüş ehliyeti ve kredi kartı bulunan çantayı çalan  H.A.’yı tutukladı.

 H.A., zanlıyı, bu sabah mahkemeye çıkarttı ve hakkında 3 gün tutukluluk emri temin etti.

Mahkemede meseleyle ilgili Gazimağusa polisi Mustafa Yıldız bilgi verdi.

Mustafa Yıldız, zanlının, 6 Ocak’ta, 08.30-09.25 saatleri arasında, Karakol Mahallesi’nde Remzi Göğüs Sokak  üzerinde park halinde bulunan kilitsiz aracı içerisinden, çanta içerisinde muhafaza edilen; 700 Dolar, 1300 Euro, 14000 TL nakit para ile iki adet kimlik kartı, sürüş ehliyeti ve kredi kartını sirkat ettiğini anlattı.

Yıldız, olayın polisin bilgisine gelmesi üzerine yürütülen ileri soruşturmada meselede zanlı olarak görülen H.A.’yı kalmakta olduğu otel odasında  tespit ettiğini söyledi.

Yıldız, konu odada  yaptığı aramada, toplam 17,700 TL, 27 Dolar ve 5 Stg nakit para, sentetik canabinoid türü uyuşturucu madde içerdiğine inanılan ve miktarı henüz tespit edilemeyen kağıt parçaları ile çalmış olduğu paralarla bir mağazadan satın almış olduğu 16,350.50 TL değerinde (550 Euro karşılığı) muhtelif ayakkabı ve kıyafetleri tasarrufunda bularak emare zapt ettiğini kaydetti.

Polis,  ayrıca olay yeri civarında yapılan aramada çalınan paraların muhafaza edildiği çanta ile kimlik ve kredi kartları ve sürüş ehliyeti bulunarak emare aldığını belirtti.

Polis, tahkikatın yeni olduğunu mahkemeden zanlı aleyhine tutukluluk emri istedi.

“Mahkeme zanlının, 3 gün süreyle poliste tutuklu kalmasına emir verdi.