Girne Belediye Başkanı Murat Şenkul, bölgede kaçak su kullananları uyardı, konuyla ilgili sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

Kaçak su kullanmanın hırsızlık suçu olduğunu kaydeden Murat Şenkul, “Girne Belediyesi’nin satın aldığı ile sattığı su arasında kayıplar çıktıktan sonra 250 bin ton su farkı vardır. Bu rakamın aylık bedeli yaklaşık 4 milyon TL’dir” ifadelerini kullandı.

“BABAMIN OĞLU DAHİ OLSA KENTİN BU HAKKINI KİMSEYE YEDİRMEYECEĞİM”

“Babamın oğlu dahi olsa kentin bu hakkını kimseye yedirmeyeceğimi defalarca söyledim ve zannederim eylemlerimiz de bu söylemimizi doğruluyordur” diyen Şenkul, özellikle villarda yüksek derecede kaçak su tespitinin yapıldığını açıkladı. Belediye ekiplerinin ev ev denetimlerini sürdürdüğüne işaret eden Şenkul, “Ülkedeki sorunlara dem vurup, kaçak su kullanmak tahmin ederim hiçbirimizin kabul edeceği bir durum değildir” dedi.

“HERKES SU BAĞLANTILARINI TEKRARDAN KONTROL ETSİN”

Şenkul vatandaşlara çağrıda bulunarak, herkesin su bağlantılarını tekrardan kontrol etmesini istedi.

Kaçak su ile mücadelenin son metreküpü faturalandırana kadar devam edeceğini söyleyen Şenkul, “Hizmet vereceğiz, ücretini alacağız. Sadece maaş ödemeyip kentimize yatırımlar yapacağız son 8 ayda olduğu gibi. O yüzden herkesi bize yakışır şekilde davranmaya bir kez daha davet ederim” dedi.