Girne Çevre Yolu’nda meydana gelen ölümlü trafik kazasının yankıları sürüyor.

Trafik ışıklarının sinyalizasyon yazılım kayıtları incelenirken, Girne Belediyesi konuyla ilgili açıklama yaptı.

Belediye tarafından yapılan açıklamada, kazanın yaşandığı Girne Çevre Yolu trafik ışıklarının kontrolünün Karayolları Dairesi ve daireye bağlı birimler tarafından yürütülmekte olduğu kaydedildi.

Açıklamanın tamamında şu ifadeler kullanıldı:

"23 Ekim 2023 tarihinde yaşanan ve can kaybı ile sonuçlanan vahim trafik kazası sonucu, bazı basın yayın organlarında yer alan asılsız bilgi ve iddialara karşı kamuoyunu bilgilendirme gereği görülmüştür.

Buna göre kazanın yaşandığı Girne Çevre Yolu trafik ışıklarının kontrolü Karayolları Dairesi ve daireye bağlı birimler tarafından yürütülmektedir. Girne Belediyesi veya Bel-Paz Ltd.’in bahsi geçen trafik ışıklarına herhangi bir şekilde müdahale etme hakkı, kesin ve net olarak yoktur!

Ancak ne yazık ki bazı basın yayın organları ve bu organlarda yazı yazan kişiler, ortaya koydukları iddialar ile ilgili tarafların görüşünü almak yerine, yargısız infaz yapma yolunu seçmiştir. Bu tutum ülkemizde gittikçe büyüyen ve kronikleşen bir hastalık halini almıştır.

Ne yazık ki mesele halkın doğru bilgi alma hakkının korunmasından çok, gündem yaratmak meselesine dönüştürülmüş ve bu bağlamda hiçbir vicdan gözetmeksizin hareket edilmiştir!

Girne Belediyesi olarak halkın doğru haber alma hakkını ihlal eden bu tür yayınlara riayet edilmemesi ve kamuoyunun yanlış yönlendirilmesi nedeni ile ilgili yayın organlarını kınıyor ve ilgili yayın organlarını kamuoyunu doğru bilgilendirmeye davet ediyoruz!"

Ekran Görüntüsü (288)