Polis Basın Subaylığı'ndan edinilen bilgiye göre,

1) 24.12.2023 tarihinde, saat 16:00 sıralarında, Girne’de Cengizhanlı Sokak üzerinde faaliyet gösteren Kebapçı Bilal Usta restoranın bacası içerisinde biriken yağ kalıntılarının alevlenmesi sonucu restoranda yangın meydana geldi. Yangın İtfaiye Ekipleri tarafından söndürülmüş olup çıkan yangın sonucu, restoran içerisindeki muhtelif mutfak eşyaları ile elektrik kabloları yanarak zarar görürken, çıkan ısı ve dumandan dolayı ise mutfağın tavan sıvaları dökülmüş ve duvarları da islenmiştir. Soruşturma devam etmektedir.

2)24.12.2023 tarihinde, saat 18:30 sıralarında, Girne’de Kervansaray’da faaliyet gösteren Peri’s Fish restoranın bacası içerinde biriken yağ kalıntılarının alevlenmesi sonucu restoranda yangın meydana geldi. Yangın İtfaiye Ekipleri tarafından söndürülmüş olup çıkan yangın sonucu, mutfak içerisinde bulunan asma tavan parçaları, muhtelif kablolar ve havalandırma
motoru yanarak zarar görürken, çıkan ısı ve dumandan dolayı ise mutfak duvarları ile malzemeleri islenmiştir. Soruşturma devam etmektedir.