IDF Sözcüsü Tuğamiral Daniel Hagari, İran'ın bir gecede İsrail'e ateşlediği 300 kadar füzenin %99'unun hava savunma sistemleri tarafından durdurulduğunu söyledi. Hagari "Bu çok önemli bir stratejik başarıdır" dedi.

ABD Başkanı Joe Biden, G7 liderleriyle İran'ın saldırısını ele alacak.

ABD Başkanı Joe Biden İran'ın saldırısına "ortak bir diplomatik tepki" vermek için G7 ülkeleri liderleriyle toplantı yapacağını duyurdu.Toplantının öğleden sonra yapılması bekleniyor. İsrail'den gelen haberler, İran'ın gönderdiği füze ve SİHA'ların İsrail tarafından etkisiz hale getirilmesinde, ABD ve İngiltere'ye ait uçakların da rol oynadığını gösteriyor.

İran Genelkurmay Başkanı: İsrail karşılık verirse, tepkimiz daha büyük olur.

İran, gece saatlerinde düzenlediği SİHA ve füze saldırısına İsrail'in yanıt vermemesi gerektiğini, aksi takdirde Tahran'ın atacağı adımların daha büyük olacağı uyarısı yaptı.Devlet televizyonuna konuşan İran Genelkurmay Başkanı General Muhammed Bagheri, İsrail'in karşılık vermesi halinde Tahran'ın "çok daha büyük" bir karşılık vereceğini belirtti.İran ayrıca, Washington'ın İsrail'in misillemesine yardımcı olması durumunda, bölgedeki ABD üslerinin hedef alınacağını kaydetti.İran'ın BM Misyonu, BM Sözleşmesi'nin öz savunmayla ilgili 51. maddesine atıf yapmış ve "İsrail'e yapılan saldırı sonrası konunun kapandığını" belirtmiş ve İsrail'i "bir başka hata" yapmaması konusunda uyarmıştı.

İsrailli bakandan İran'a 'ezici saldırı' çağrısı.

İsrail'in aşırı sağcı Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir, İran'ın füze ve insansız hava araçları yağmuruna karşı askeri savunmasını övdü. İran'a karşı büyük bir tepki verilmesi çağrısında bulunan bakan.'Şu ana kadar etkileyici savunma; şimdi ezici bir saldırıya ihtiyacımız var' dedi.