Eski Başbakan Ferdi Sabit Soyer, yalancı emzik metodu ile memleketi mahvettiklerini söyledi…

Katıldığı tv programında konuşan Ferdi Sabit Soyer, “kurallar ve kurullar meselesini idrak etmemiz lazımdır” diyerek elektrik ve KIB-TEK ile ilgili yaşananları da örnekleyerek şu ifadeleri kullandı;

“1215’te İngiltere’de kralla çatışmadan büyük özgürlük sözleşmesi çıktı Magna Carta ile kralın yetki ve harcamaları kontrol edildi. Diğer beylere kraliyet içinde konum verildi ve anayasal demokratik hukuk devletine ilk adım oldu.

Ondan sonra insanlık siyasal sınıfsal mücadelelerle bu ilk adımı geliştirdi ve günümüzde demokratik kurallar oluştu ve bu devinim hala devam ediyor. 

Aradan geçen 800 yıl… Anayasal, demokratik kurallarını yalancı emzik metodu ile vurguncu bir tayfaya ve bürokrat, iş dünyası içindeki bir zümreye her şeyi teslim ettik biz bugün… Kural kurullar dışı hareket eden ve en geniş anlamda halk kitlelerinin sırtından vurgun yapan odaklara teslim ettik.

Kamu yönetiminde böyle bir şey olmaz.  Elektrik enerjisi üretiminde böyle bir vurgun böyle bir başıboşluk olmaz. 1215’ten 800 yıl sonra Kıbrıs’ta halkına bu reva mı?”