(01-04-2022…MHA)  Gazimağusa Maraş bölgesinde, 28.03.22 tarihinde meydana gelen ve 16 yaşındaki gencin 12,5 yaşındaki kız arkadaşının evinde ilişkiye girmeleri ile sonuçlanan olay sonrasında 16 yaşındaki S.C.K ayni gün tutuklanmış ve Gazimağusa kaza mahkemesinde yapılan kapalı oturumda zanlı aleyhine hakkında 2 gün süreyle tutukluluk emri temin edilmişti.

Tutukluluk süresi dolan zanlı bugün 01.04.22 tarihinde Gazimağusa kaza mahkemesinde yeniden yargıç huzuruna çıkarıldı. Yaşların küçük olması nedeniyle bugünkü duruşma yine kapalı oturumda gerçekleşti. Tutukluluk duruşmasından elde edilen bilgilere göre 16 yaşındaki zanlının 28.03.22 tarihinde Gazimağusa’ da Maraş bölgesinde kız arkadaşı 12,5 yaşındaki J.K ’nin ikametgahında ev sakinlerinin olmadığı bir ortamda birlikte cinsel ilişkide bulundukları ve olay sonrasında yapılan şikâyet doğrultusunda zanlının tutuklanmasıdır.

2 gün süreyle poliste tahkikat amaçlı olarak tutuklu bulunan ve aleyhinde 16 yaşından küçük çocuğa cinsel tecavüz, 16 yaşından küçük çocuğa cinsel istismar ve çocuğa cinsel saldırı suçlamasıyla dava dosyalanan zanlının bu günkü kapalı oturumdaki duruşmasında, ileride görülecek davasında hazır bulunmasını temin etmek maksadıyla KKTC haricine çıkışının men edilerek kimlik, pasaport ve seyahat belgelerinin polise teslimi, 15 bin T.L nakdi teminat yatırması, KKTC vatandaşı muteber 2 şahsın 75 biner T.L şahsi kefalet senedi imzalaması ve haftada 1 gün polise ispat-ı vücut etmesi şartıyla serbest kalması yönünde emir verildiği öğrenildi.  (MHA)