Başbakan Yardımcılığı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığı’na bağlı Kültür Dairesi Müdürü Şirin Zaimağaoğlu, Kıbrıs Türkü’nün sahip olduğu vefa kültürünü, tecrübe ve deneyime saygı kültürünü yaşayarak yaşatmak adına, ülkemiz kültür sanatına hizmet ederek yön vermiş duayenleri ziyaret etmeye devam ediyor.

Zaimağaoğlu, Araştırmacı Yazar Osman Güvenir ile KIBATEK Başkanı, Yazar, Turizm ve Kültür eski Bakanlarından İsmail Bozkurt’u evlerinde ziyaret ederek kültür sanat alanındaki tecrübelerini dinleyip görüş alış verişinde bulundu. Zaimağaoğlu, ziyarette Türk Dil Kurumu’ndan Edebiyat Ödülü alan İsmail Bozkurt’u tebrik etti.

Kültür Dairesi, Kıbrıs Türkü’nün sahip olduğu vefa kültürünü, tecrübe ve deneyime saygı kültürünü yaşayarak yaşatmak amacıyla çalışmalar yapıyor

Kültür Dairesi Müdürü Şirin Zaimağaoğlu’nun verdiği bilgiye göre, Kültür Dairesi, Kıbrıs Türkü’nün sahip olduğu vefa kültürünü, tecrübe ve deneyime saygı kültürünü yaşayarak yaşatmak amacıyla çalışmalar yapıyor. Zaimağaoğlu, kökleri olmayan bir ağacın hayatta kalamayacağının bilinciyle yürüttükleri çalışmalarla, Kıbrıs Türk kültür sanatının gelişiminde ve kayıt altına alınmasında emeği olan kişilere ve onların üretimlerine dikkat çekmek istediklerini bildirdi. Bu amaçla 15 Nisan Dünya Sanat Günü’nünde ülkemiz kültür sanatının yapı taşlarını oluşturan duayen sanatçılarımızdan Aylın Örek, İnci Kansu, Aytaç Çağın ve Mehmet Kansu ile kültür birikimimizin kayıt altına alınmasını ve folklorumuzun belgelenmesini sağlayan çalışmalarıyla Araştırmacı Yazar Mahmut İslamoğlu ve Araştırmacı Yazar İsmail Bozkurt’a Kültür ve Sanatla Bir Ömür Hizmet Ödülü verdiklerini hatırlatan Zaimağaoğlu, Dünya Fotoğrafçılık gününde de ülkenin yaşayan en eski Stüdyo Fotoğrafçısı Mustafa Mehmet Salih Okay’a (Foto Diana’ya) onur ödülü verdiklerini kaydetti.

Şirin Zaimağaoğlu, geçtiğimiz haftalarda Araştırmacı Yazar ve Fotoğrafçı Altay Sayıl ile Kültür Dairesi’nin ilk Müdürü ve Milli Eğitim Kültür, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın eski müsteşarlarından Ata Samioğlu’nu da ziyaret ettiklerini bildirerek ziyaretlerinin süreceğini belirtti.