(21-06-2022...MHA)  18.06.22 tarihinde saat 04.20 raddelerinde, Gazimağusa’ da İsmet İnönü bulvarı üzerinde devriye görevi ifa eden polis ekipleri, cadde üzerinde yaya olarak yürümekte olan ve yanında kimlik belgesi taşımayan B.O.A isimli yabancı uyruklu şahsın alıkonduktan sonra adli şubede yapılan üst aramasında pantolonunun ön sağ cebinde folyo kağıdına sarılı Hint keneviri türü uyuşturucu olduğuna inanılan yaklaşık 1 gr ağırlığında madde bulunarak emare alındıktan sonra tutuklandı ve ayni gün çıkarıldığı mahkemede hakkında 3 gün tutukluluk emri temin edilmişti.

Zanlı bugün 21.06.22 tarihinde “kanunsuz Hint keneviri alma ve tasarruf ve izinsiz ikamet” suçlamasıyla Gazimağusa kaza mahkemesinde yargıç huzuruna çıkarılarak tutukluluk emri 8 gün daha uzatıldı.

Bugünkü duruşmada iddia makamı adına mahkemede hazır bulunan savcı yardımcısı Fırat Kızıltunçlar olgularla ilgili şahadet vermek üzere polis memuru Mahir Türe’yi şahadet vermek üzere tanık kürsüsüne çağırdı. Tanık polis yemin altında verdiği şahadetinde, zanlının 18.06.22 tarihinde saat 04.20 raddelerinde Gazimağusa’ da bir cadde üzerinde yaya olarak yürümekte olduğu esnada kimlik tespiti için devriye görevi ifa eden bir polis ekibi tarafından kontrole tabi tutulduğunu, kimlik belgelerinin yanında olmaması nedeniyle alıkonup polise götürüldüğünü söyledi.

Adli şubede yapılan kontrolde 30.09.20 tarihinde itibaren zanlının KKTC’ de izinsiz ikamet etmekte olduğunu belirten tanık, üst aramasında ise giymekte olduğu pantolonun ön sağ cebinde folyo kağıdına sarılı Hint keneviri türü uyuşturucu olduğuna inanılan yaklaşık 1 gr ağırlığında madde bulunarak emare alındığını ve suçüstü hali gereği zanlının tutukladığını söyledi.

Bahse konu maddeyi içmek için aldığı yönünde zanlının beyanda bulunduğunu, temin edilen 3 gün tutukluluk süresi içerisinde emarelerin incelenmek ve analiz edilmek üzere uzmana gönderildiğini, zanlının Gönyeli’ deki ikametgahında arama yapıldığını ve ifadeler temin edildiğini ve beklenen uzmandan raporlarının henüz temin edilemediğine dikkat çeken tanık, zanlının serbest kalması halinde izinsiz ikamet etmekle ayni suçu işlemeye devam edeceğini belirterek tutukluluk süresinin 8 gün daha uzatılması talebinde bulundu.

Huzurundaki şahadeti değerlendiren yargıç Mine Gündüz, zanlının 8 gün daha poliste tutuklu kalması yönünde emir verdi. (MHA)