(11-05-2022...MHA)  Tasarrufunda ateşli silah bulundurduğu yönünde alınan bilgi ışığında 07.05.22 tarihinde saat 23.00 raddelerinde Gazimağusa’da bir otel arkasındaki park yerinde aracı içerisinde tespit edilerek Cürümleri Önleme Şubesi ekipleri tarafından yapılan aramada tasarrufunda Hint keneviri türü uyuşturucu olduğuna inanılan 4 gr 160 ml ağırlığında madde ve 1 adet kanunsuz bıçak bulunan E.M.Ö suçüstü hali gereği tutuklanarak tasarrufunda bulunanlara emare olarak el konuldu.

Bugüne değin poliste tahkikat amaçlı olarak tutuklu bulunan zanlı bugün 11.05.22 tarihinde Gazimağusa kaza mahkemesinde “kanunsuz Hint keneviri türü uyuşturucu madde alma ve tasarruf” suçlamasıyla yeniden yargıç huzuruna çıkarılarak ileride görülecek davasında hazır bulunmasını temin etmek maksadıyla KKTC haricine çıkışı men edilerek teminata bağlandı.

Bugünkü duruşmada iddia makamı adına mahkemede hazır bulunan savcı yardımcısı Hüseyin Eser, mesele ile ilgili olguları aktarmak üzere polis memuru Mahir Türe’yi tanık kürsüsüne çağırdı. Tanık polis yemin altında verdiği şahadetinde, 07.05.22 tarihinde saat 23.00 raddelerinde, Gazimağusa’da kullanımındaki aracında tespit edilen zanlının aramaya tabi tutulduğunu söyledi. Yapılan arama sonucunda tasarrufunda Hint keneviri türü 4 gr 160 ml ağırlığında madde ve araç içerisinde 1 adet kanunsuz bıçak bulunarak emare alındığını belirten tanık, suçüstü hali gereği zanlının tutuklandığını söyledi.

Zanlının mesele ile ilgili polise itiraf niteliğinde gönüllü bir ifade verdiğini, bahse konu uyuşturucu maddeyi 5 gr olarak tanımadığı bir şahıstan satın aldığını, bıçağı ise yürüyüş yapmakta olduğu bir esnada yerde bulup aldığı yönünde beyanda bulunduğuna değinen tanık polis, KKTC vatandaşı olan zanlının ileride görülecek davasında hazır bulunmasını temin etmek maksadıyla teminata bağlanmasını talep etti.

Huzurundaki şahadeti ve polisin talebini değerlendiren yargıç Mine Gündüz, yargılanmada hazır bulunmasını temin etmek maksadıyla zanlının KKTC haricine çıkışını men ederek kimlik, pasaport ve seyahat belgesini polise teslimi, 10 bin T.L nakdi teminat yatırması, KKTC vatandaşı muteber iki şahsın 75 biner T.L şahsi kefalet senedi imzalaması ve haftada 1 gün polise ispat-ı vücut etmesi şartıyla serbest kalması yönünde emir verdi. (MHA)