Derinya Barikatı’nda bu akşam “İsaak ve Solomu Anma İnisiyatifi” tarafından gerçekleştirilecek “barışçıl” eylemden ötürü Rum polisinin bölgede güvenlik önlemlerini artıracağı haber verildi. Derinya Belediyesi’nin de eylemden dolayı endişeli olduğu kaydedildi.
Alithia gazetesi, “İsaak ve Solomu Anma İnisiyatifi Güvence Veriyor: Derinya Barikatında Bugün Yapılacak Eylem Barışçıl” başlığıyla geniş yer ayırdığı haberinde, Rum polisinin bu akşamki eylem sırasında güvenlik önlemlerini artıracağını ve “elde edilen bilgilere göre” bu akşamki eylem sırasında bölgede 300 polisin bulunacağını haber verdi.

Fileleftheros ve diğer gazetelerde yer alan habere göre ise, “İsaak ve Solomu Anma İnisiyatifi” konuyla ilgili açıklamasında, Derinya barikatında bugün gerçekleştirilecek protesto eyleminin barışçıl olacağını açıkladı. Derinya Belediye Başkanı ise açıklamasında, belediyenin geçen Pazar günü Derinya barikatında yaşananlardan ve Kuzey Kıbrıs’tan olası bir misilleme yapılması konusunda endişeli olduğunu ifade etti.
Kendilerinin, eylemlerinin barışçıl bir şekilde gerçekleştirilmesi konusunda güvence verdiklerini savunan Kasinidis, Rum polisiyle aralarında mükemmel bir işbirliği bulunduğunu da dile getirdi.
Kasinidis, bu akşam yapılacak eylemin barışçıl olduğunu ve hiç kimsenin olay çıkarmak için buna sızmasına izin verilmeyeceğini sözlerine ekledi.
Derinya barikatında yaşanan olaylarla ilgili tutuklu sayısı 9’a yükseldi
Politis ayrıca geçen Pazar günü Derinya barikatında yaşanan olaylarla ilgili olarak 6 kişinin adalet karşısına çıkacağını ve Rum polisinin dün “Mağusa” bölgesindeki kaza mahkemesinde dava dosyaladığını haber verdi.