Demirhan Polis Karakolunda görevli polis memuru Erkan Yılmaz mahkemede olguları aktardı.

Polis, zanlılar A.P, S.K ve M.Y'nin ‘Piyangolar Yasasına Aykırı Hareket' suçundan tutuklanarak, mahkemeye çıkarıldıklarını söyledi.

Polis, 14 Şubat 2024 tarihinde saat 14.20 sıralarında Demirhan'da faaliyet gösteren Erülkü Süpermarketin giriş kısmı önünde A.P'nin KKTC Piyangolar Dairesi’nden izin almaksızın Güney Kıbrıs’a ait kazı kazan ve piyango bileti sattığı bir esnada tespit edildiğini söyledi.

Polis, zanlının üzerinde yapılan aramada Güney Kıbrıs’a ait 50 adet piyango bileti ve 102 adet kazı kazan ele geçirildiğini açıkladı.

Polis, suçüstü tutuklanan zanlıya biletleri S.K ve M.Y'nin satması için getirdiklerini tespit ettiklerini açıkladı.

Polis, M.Y'nin de Lefkoşa’da Rum piyango bileti satarken yakalandığını belirtti.

Polis, S.K hakkında da tutuklama emri çıkarılarak, Lefkoşa’da yakalandığını açıkladı.

Polis, zanlıların ifadelerinde Güney Kıbrıs’a ait kazı kazan ve piyango biletlerini satmanın suç olduğunu bilmediklerini söylediklerini aktardı. Polis, zanlıların dava tebliğine eğer bir suçları varsa kabul edeceklerine dair beyan verdiklerini açıkladı.

Üç zanlının da KKTC vatandaşı olduğunu ve KKTC'de güçlü sosyal ve ekonomik bağları olduğunu söyleyen polis, davalarında hazır bulunmalarının sağlanması için mahkemenin uygun göreceği bir teminata bağlanmalarını talep etti.