Güney Kıbrıs'ta yeni eğitim öğretim yılının başlamasına az bir süre kala, birçok okulda öğrencilerin tamamının güvende olmasını sağlamak amacıyla binaların bakımı, iyileştirilmesi ve depreme karşı korunmasına yönelik çalışmaların devam ettiği bir haber bugün Rum basınında yer aldı.

Politis gazetesi, "Okul Binaları- 150 Milyon Euro’yu Aşan Çalışmalar Sürüyor" başlığıyla bu haberini yayımladı ve Güney Kıbrıs Eğitim Bakanlığı Teknik Hizmetler Şefi Andreas Marangos'un açıklamalarına yer verdi. Marangos, okul binaları açısından yeni eğitim öğretim yılına hazır olduklarını, gerekli iyileştirmelerin tamamlandığını ve depreme karşı korunma sisteminin tüm okullarda olacak şekilde ilerlediğini ifade etti. Ayrıca, Marangos, Güney Kıbrıs'ın dünyada okullarda anti-sismik iyileştirme programı yapan tek ülke olduğunu vurguladı.

Marangos, iyileştirmelerin hiçbir zaman tamamlanmadığını ve okulların sürekli olarak geliştirilme isteğinin olduğunu belirtti. Habere göre, 28 okulda 150 milyon Euro'yu aşan çalışmaların gerçekleştirileceği duyuruldu. Depreme karşı iyileştirmelerin 650 okulda tamamlandığı, geriye kalan yüzde 10'luk kısmın ise hâlâ beklemekte olduğu bilgisi de haberde yer aldı.