( M H A  özel haber. )         Güney Kıbrıs’ta taksicilik yapan taksicilerin derdi de korsan Türk taksiciler, Güney’de taksici olarak çalışan ve isminin açıklanmasını istemeyen kıbrıslı bir rum taksici mağduriyetlerini şöyle dile getirdi ;  

“KKTC’de bile T izni olmadan yolcu taşımacılığı yapan yani korsan taksicilik yapan kıbrıslı insanlar var mesele Larnaka Havaalanı’na geliyor ve burada korsan taksicilik yapıyor bu şahıslar, özel araçları ile taşımacık yapıyorlar, bizler asıl mesleği taksicilik olan Kıbrıslı Türklerden Şikayetçi değiliz, korsan taksicilik yapanlardan şikayetçiyiz “ dedi.

"Rum taksiciler yani bizler, vito araçlarımız 6 kişi ile sınırlı olduğu için başka yolcu alamayız  buna yasamız izin vermiyor ve alır isek büyük cezası var. Ne var ki  burada korsan türk taksiciler türedi buraya yani  Larnaka Havaalanına geliyor özel arabası ile gözümüzün önünde 8-10 kişiyi arabasına alıyor ve bizim ücretlerimizden daha da aşağıya yolcu taşıyor.

Nasıl ki türk taksiciler bundan şikayetçi biz rum taksiciler daha fazla şikayetçiyiz.

Bizim isyanımız bunadır, hem güneyde hem de kuzeyde kaçak taksicilik yapanlaradır.

Kuzeyde resmi taksi plakalı Kıbrıslı türk taksiciler için değildir.

Bizim isyanımız özel araçları ile gelip T izinleri bile olmadan taşımacık yapan korsan taksicilerdir.

Bu nedenle Kıbrıs meclisinden bizi koruma maksatlı bir yasa tasarısının hazırlanmasını ve en erken bir zamanda yürürlüğe girip hem kuzeyde hem de güneydeki korsan taksicilerden bir an önce tüm taksicilerin kurtulmasını istiyoruz" dedi. (MHA)