Güngör Muhtarı Ayhan Demirtaş, Güngör Çöplüğü'nde meydana gelen yangın ile ilgili sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu.

Demirtaş açıklamada ''Güngör köyümüzün bitmeyen çilesi çöplük yangını her yıl oldugu gibi bu yaz gene tekrarlandı. Doğa ve çevre en önemlisi köyümüzde ve bölgemizde bulunan yerleşim yerlerinde ikamet eden herkes, bu zehirli gazlardan dumanlardan nasıbini aldı ve almaya devam ediyoruz.'' ifadelerini kullandı.

Güngör Muhtarı Ayhan Demirtaş açıklamasına şöyle devam etti;

''Yangın başlamasını mütakip ilgili bakanlık ve ilgili kurumlarla görüştük ve gerekli müdahaleler yapılıyor. Köylülerimiz ve çevre köylerdeki insanlardan bir çok şikayet telefonu gelmiştir. Muhtarlığımıza ama ne yazık ki bu yangın ve duman en az 1 hafta daha devam edeceğini tahmin ediyoruz. Ancak bunun artık bir son bulması için tüm sorumlu bakanlık yetkileri ile görüsülmüş olup en kısa sürede çöplugün ihalesinin yapılıp çagdaş bir yapıya kavuşması için adımların atılması gerektigini iletmiş durumdayız.

Özellikle Güngör köyünde ikamet edenlerin bu zehirli gazları ve dumanları soluması kabul edilemezdir. Özellikle ihale sürecini yakından takip edileceğinıde buradan belirtmek isterim.''