KOÇ

İlişkilerinizdeki bazı güç oyunları, daha derin bir şekilde karşınızdakine bağlanmanızı zorlaştırabilir. Arkadaş grubunuzda veya bir parçası olduğunuz başka bir toplulukta, birisinin başkaları üzerinde hakimiyet kurmaya çalıştığını veya yakın zamanda yaratılan talihsiz bir hiyerarşi altında çatışmalarla karşılaştığını fark edebilirsiniz. Beklenmedik güvensizlikler ve kişilerarası tartışmalar daha büyük sorunlara yol açabilir. Grup içindeki güvensizlikleri yeniden dengelemenin ve iyileştirmenin bir yolunu bulmak kolay değildir ancak herkesin huzuru için bununla uğraşılması gerekecek. Kendinizi öne atmak istememekte haklısınız ancak muhtemelen bu durumdan kaçamayacaksınız.

BOĞA

Çalışma hayatınız ve kendinizi dinlendirmek için harcadığınız vakit biraz dengesiz olabilir. İster tüm enerjinizi ve daha fazlasını işyerinize veya hedeflerinize harcıyor olun, isterse yapacaklarınızı planlamak ve enerji toplamak için çok fazla zaman harcayın, bu paylaşımı yeniden yapmanızı gerektirecek kadar bir dengesizlik söz konusu. Şimdi, hayatınızda yeni bir döneme girmek istiyor ve bu doğrultuda yeni planlar yapıyor olabilirsiniz ancak bu durumu ilk kez yaşamıyorsunuz. Ne yapmanız gerektiğini zaten biliyorsunuz ve muhtemelen çok detaylı planlar da zaten işe yaramayacak. Asıl yapmanız gerekeni yapın, bir an önce işe koyulun!

İKİZLER

İnançlarla ilgili tartışmalar özellikle kalabalık gruplarda bazı karışıklıklara yol açabilir. Bir başkasının inançlarını değiştirme ısrarı, pekiyi sonuçlanmaz. Haklı çıkma isteğiyle yapılan konuşmalar sadece ve sadece sürtüşmelere sebep olacaktır. Nezaketle konuşarak ikiniz arasında gerçek iletişim yaratmak için inisiyatif alın ve gerektiğinde herkesin kendine has düşünceleri olacağını kabul ederek uzlaşmak yerine hoş görmeyi tercih edin. İş yoğunluğu açısından oldukça hareketli ve sıkışık bir döneme giriyorsunuz. Bu dönemde zihninizin başka bir şeyle meşgul olmaması en çok sizin işinize yarayacaktır.

YENGEÇ

Mevcut görüntünüze takıntılı olmak bir özgüvensizlik yaratabilir. Başkaları tarafından nasıl algılandığınızı kontrol etmek istiyor olabilirsiniz ancak insanları spesifik bir şey düşündürmeye çalışarak, onları diğer yöne sürüklüyor ve işinizi zorlaştırıyor olabilirsiniz. Bazen, başkalarının sizin hakkınızda ne düşündüğü kontrolünüz dışındadır! Siz kendiniz olun ve bırakın anlayabilenler sizi anlasın. Yakın zamanda yaşanacak bazı gelişmeler sizi oldukça meşgul kılarak zihninizi zaten bu sorulardan uzaklaştıracak. Bir süredir halletmediğiniz, ertelediğiniz işleri bu yoğun döneme adım atmadan önce çözüme kavuşturmanız mantıklı olabilir.

ASLAN

Siz ve başka bir kişi arasındaki güç savaşları mevcut liderlik endişeleri üzerinde iyice yükselerek patlayabilir. Belki de bir başkasıyla bu engelin üstesinden gelmek için birlikte çalışmalısınız ancak liderin kim olduğuna karar veremezseniz kimin sorumlu olması gerektiği konusunda savaşmak, herkesin bu durumda kaybetmesiyle biter. Bazen bir durum üzerinde kontrolü bırakmak zordur ancak hem güçlü yönlerinizde oynayabileceğiniz hem de katkıda bulunabileceğiniz roller bulmak en iyi sonucu yaratacaktır. Gün sonunda şu soruya cevap vermelisiniz: Kazanmak mı istiyorum yoksa lider olmak mı?

BAŞAK

Enerji ve disiplin eksikliği günlük rutininizde sorunları ortaya çıkarabilir. Kendinizi yeterince dinlendirmenize izin vermeyebilirsiniz ve yapılacaklar listenizi tamamlamaya veya verdiğiniz sözlere bağlı kalmaya çalışırken kendinize vakit ayırmak için çok yorgun veya dağınık bir halde oluyorsunuz. Rutinler bu konuda işe yarayabilir çünkü sürekli olarak yapmak bazı işleri daha çabasız kılar ve karar verme yorgunluğunuzu azaltabilir. Günü kurtarmanın ötesinde, sizin için uzun vadede de çalışabilecek bir plan yapmanız gerekli olabilir. Hayatınızı gerçekten önemsediğiniz konuların çevresine yerleştirmek, hedeflerinize daha kolay ilerlemenizi sağlar.

TERAZİ

Yaratıcı farklılıklar ne yazık ki topluluğunuzda bir kaos oluşturabilir. Bir grup birliği söz konusu olduğunda, kolaylıkla bir karara varamayacağınızı görebilirsiniz. Tartışmalar gereksiz yere yoğunlaşabilir ancak muhtemelen bu kimse için istenilen sonuca ulaşılmamasına neden olacaktır. Birlikte çalışmayı değil bireysel olarak kazanmayı amaçlayan bir toplulukta olduğunuzu fark ederseniz yapabileceğiniz en iyi şey buradan uzaklaşmak olabilir. Bu sorun sizin için çok büyük görünmeyebilir ancak küçük bir konu hakkında dahi büyük tartışmalar yaratan bir topluluk içerisinde ne kadar görünür ve söz sahibi olabileceğinizi düşünmeniz gerekiyor.

AKREP

Yakın biriyle güç için savaşmak zorunda kalabilirsiniz. Bu bir oda arkadaşı veya ailenizin bir üyesi olabilir. Her iki durumda da sizi ve seçimlerinizi eleştirerek veya sorumluluklarınızı tam olarak yerine getirmediğinizden şikâyet ederek sizi hayal kırıklığına uğratabilirler. Kendinize, onları hayal kırıklığına uğratma izni vermeniz gerekebilir. Haklı olduğunuza siz inanıyorsanız buna bir başkasını ikna etmenize gerek yok. Nihayetinde, bağınız muhtemelen derinlemesine devam ediyor. Biraz sular durulduktan sonra kaldığınız yerden devam edebilirsiniz. Bunu beklerken gelen bir haber, maddi olarak sizi oldukça mutlu edebilir.

YAY

Düşüncelerinizi karşı tarafa iletmek normalden daha zor olabilir. Eğer hayatınızdaki biri belirli bir konuda otorite olduğunu düşünüyorsa, bu alandaki olası yeteneklerinize ve bilginize rağmen, yine de sizi dinlemeyebilirler. Onlara söz geçirmek için zaman ve enerji harcamayı gereksiz bir çaba olarak görmelisiniz. Söylemek istediklerinizi söyleyin ancak bir ikna savaşına girmeyin. Kulaklarını kapatan birine kendinizi duyurmayı başaramazsınız ve bunun için uğraşmamalısınız da. Sizi gerçekten takdir etmesi gerekenler bunu zaten yapacak. Sizin yapmanız gereken tek şey işinizi bildiğiniz şekilde yapmak ve olacakları izlemek.

OĞLAK

Bir konudaki ısrarcı ve hatta takıntılı davranışlarınız tükenmenize sebep olabilir. Enerjinizi tamamen bir projeye veya yaratıcı arayışlarınıza veriyor olabilirsiniz ancak böyle tek fikirli bir odaklanma tutkunuzu ve konsantrasyon yeteneğinizi köreltir. Dinlenmek için yeterli zaman almamak, bir makine olmadığınız ve en iyi sonuçları elde etmek için enerjinizi yenilemeniz gerektiğinden yaratıcı blokları yolunuza atabilir. Kendi yüksek standartlarınızı karşılamak için, sorumluluklarınızı boşa harcamanın ve kişisel bakım için zaman eklemenin bir yolunu bulun. Unutmayın, bu bir ödül değil tamamen bir gereklilik!

KOVA

Birisi sizi aşağılara itmeye çalışıyor olabilir. Kendilerini sizin üzerinizden ispatlamaya çalışıyor olabilirler ya da sadece işleri halletmenin en iyi yolunu bildiklerini düşünebilirler. Gerçekten böyle bir savaşın içine girmeyi istiyor musunuz? Haklı olduğunuzu duyurmak istemekte haklısınız ancak mantıklı bir zeminde sizi dinlemeye hazır olmayan birine karşı hiçbir şansınız yok. Enerjinizi başka şeylere harcamayı seçin. Sizi rahatsız eden bu durum yakın bir zamanda ortadan kaybolacak ve bu konuda sizi endişeye sürükleyen her şey oldukça kolay ve güzel bir şekilde çözülerek ortadan kaybolacak.

BALIK

Tam olarak ne olduğunu bilmediğiniz bir şey bugün hala sorunlara neden olabilir. Bir durumda ne yapacağınız hakkında anlayış veya bilgi eksikliği sizin hatanız olmayabilir ancak bu sizin sorunun haline gelebilir! Bu anlaşmazlığı çözmek için elinizden geleni yaptığınızda bunun takdir edileceksiniz. Elinizde olmayan şeyler için üzülmeyi bırakın ve ilerlemeye bakın. Bir süredir bu probleme takılıp kaldınız ve etrafınızda neler olduğunu fark etmiyorsunuz. Hayatınızdaki önemli biri sessiz bir şekilde büyük bir sorunla uğraşıyor olabilir ve siz ona ulaşmadığınız sürece bir yardım talebinde bulunmayabilir. Odağınızı onlara çevirmenin vakti geldi.