Telsim’in Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğinde 13 yılı aşkın süredir devam eden Güvenli İnternet Eğitimleri’ne iki yıldır Kıbrıs Türk Bilgisayar Mühendisleri Odası’nın da destekleriyle 2023-24 eğitim öğretim yılında Girne bölgesi okullarında verilmeye başlandı.

Öğrencilerin ve öğretmenlerin yoğun ilgiyle dinlediği eğitimlerde, şifre güvenliği, sosyal ağlarda kimlik hırsızlığı, virüsler, solucanlar ve casus yazılımlar hakkında bilgiler verildi, sosyal medya kullanımı konusunda dikkat edilmesi gereken hususlar anlatılarak, internette ev adresi, telefon gibi kişisel ve özel hayata ilişkin bilgilerin yazılmaması konusunda uyarılarda bulunuldu.

OSMAN NEJAT 5

Seminerlerde öğrencilere, güvenli internetle ilgili bilgilerini pekiştirecek anketin yanısıra, “Dijital Ayak İzinizi Nasıl Koruyabilirsiniz” adı altında bilgilendirme broşürleri de veriliyor.

Bugüne kadar 30 bine aşkın öğrenciyle buluşan Güvenli İnternet Eğitimleri bu yıl Bilgisayar Mühendisleri Odası’ndan Medine Albayrak’ın sunumuyla 19 Mayıs TMK, Oğuz Veli ve Osman Nejat Konuk Ortaokulu’nun 6. sınıf öğrencilerine verildi.

FEVZİ TANPINAR: “TEKNOLOJİNİN HIZLA GELİŞTİĞİ BİR ÇAĞDA, ÇOCUKLARA DOĞRU TEKNOLOJİ KULLANIMINI ÖĞRETMEMİZ GEREKİYOR.”

Telsim Genel Müdür Yardımcısı Fevzi Tanpınar, çocukların bilinçlenmesi ve doğru bir şekilde eğitim alabilmeleri için Güvenli İnternet Eğitim’lerine çok önem verdiklerini aktardı. Tanpınar, “Telsim olarak, çocukların daha eğitici ve bilinçli bireyler olarak büyümelerine önem veriyoruz ve bu gibi eğitimlerin verilmesi konusunda desteklerimizi her zaman sürdürmeye devam edeceğiz.

13 yılı aşkın süredir devam eden Güvenli İnternet Eğitimlerimize geçen dönem Kıbrıs Türk Bilgisayar Mühendisleri Odası’nın da katılımıyla daha teorik sunumlar gerçekleştirdik ve bu senede onlarla birlikte olmaktan dolayı son derece memnunuz.

Teknolojinin hızla geliştiği bir çağda çocuklara doğru teknoloji kullanımını öğretmemiz gerekiyor. Günümüzde siber suçlar çok arttı ve bu suçların nelere sebep olacağını, çocuklara aktarmak en büyük önceliğimiz olmalı. Biz yıllardır bu eğitimlerin üzerinde duruyoruz ve durmaya da devam edeceğiz çünkü çocuklarımız bizim geleceğimizdir.” dedi.

19 MAYIS TMK

ERKAN EMİRZADE:” BU TÜR EĞİTİM PROGRAMLARI, GENÇ NESİLLERİN DİJİTAL DÜNYADA KARŞILAŞABİLECEKLERİ RİSKLERİ TANIMALARINA VE KENDİLERİNİ NASIL KORUYABİLECEKLERİ KONUSUNDA YARDIMCI OLUYOR.”

Bilgisayar Mühendisleri Odası As Başkan Erkan Emirzade, Güvenli İnternet Eğitimleri’nin, çağımız çocuklar için çok büyük katkısı olduğunu düşünüyorum. Teknoloji artık önünü kesemediğimiz ve her yaş grubundan çocuğun rahatlıkla erişebileceği bir alan haline geldi.

Bundan dolayı da ben ve Bilgisayar Mühendisleri Odası’nda çalışan arkadaşlarım bu işi gönülden ve severek yapıyoruz. Çocuklarımızın doğru ve bilinçli bir şekilde teknolojiyi kullanmalarına önem veriyoruz.

Bu tür eğitim programları, genç nesillerin dijital dünyada karşılaşabilecekleri riskleri tanımalarına ve kendilerini nasıl koruyabilecekleri konusunda da yardımcı oluyor. Aynı zamanda, siber zorbalık gibi olumsuz durumlarla baş etme becerilerini de geliştirmiş oluyorlar. BMO üyesi gönüllü uzmanlarımızın eğitim programlarına katkı sağlaması, öğrencilere değerli bir deneyim sunar ve onları dijital dünyada bilinçli bireyler haline getirir.” Dedi.