Hasan Taçoy , 27 Mart Dünya Tiyatro Günü'nünde tiyatronun önemini şu sözlerle vurguladı:

Tiyatro hiç kuşkusuz dünya üzerinde en fazla sevilen sanat dalıdır. Ve yine hiç kuşkusuz tiyatro, insanlık tarihi ile paralel bir biçimde var olmuş, insanı en iyi anlatan sanat dalıdır.

27 Mart Dünya Tiyatro Günü’nde bir kez daha tiyatronun bizlere katmış olduğu güzelliklere ve sağladığı değerlere şükranlarımı sunarım.

Kıbrıs Türk Halkı’nın tarihinin her evresinde tiyatro sanatının derin izleri yatmaktadır. Toplum olarak en sıkıntılı günlerimizde bile sanata bağlı kalmış, ileriye dönük yaşamımızı planlarken sanata da her zaman yer vermişizdir.

Bizleri ileriye taşıyan, tiyatro sanatına hayat veren sanatçılarımız bizlerin baş tacıdır.

Ulu Önder Atatürk’ün “Efendiler!. Hepiniz mebus olabilirsiniz, vekil olabilirsiniz, hatta reis-i cumhur olabilirsiniz, fakat sanatkar olamazsınız” sözleri her şeyi eksiksiz bir şekilde anlatmaktadır.

Bilim ve sanat bizleri ileriye taşıyacak iki yegane temel unsurdur. Bilime olan saygımız ve sanata olan sevgimiz ile geleceğimizi çok daha güzel tasarlayacak, yarınlarımızı garanti altına alacağız.

Asla unutmamalıyız ki, bir toplumdan sanatı çıkarmak, insanları sanatsız bırakmak asla mümkün değildir. Çünkü sanat insanoğlunun ruhunda yeri olan bir değerdir.

İşte tiyatro da ruhumuzdaki bu yerin en vazgeçilmez noktasıdır.

asan Taçoy Hasan Taçoy 27 Mart Dünya Tiyatro Günü'nün anlam ve önemine şu sözlerle değindi,