Hamam böcekleri, vücutlarındaki delikler aracılığı ile nefes alabiliyorlar. Bu nedenle kafaları olmadan dahi belirli bir süre hayatta kalabiliyorlar. Birçok hastalığın ve bakterinin de kaynağı olabilen söz konusu haşereler, evlere bazı sebeplerden ötürü de gelebiliyorlar. Ayrıca geldikleri evleri adeta istila edebilen hamam böcekleri, bazı basit yöntemlerle evlerden de uzaklaştırılabiliyorlar.

HAMAM BÖCEKLERİ BU YÜZDEN EVLERE GELİYOR

Hamam böcekleri ile diğer haşereler, karanlık ve nemli ortamları sevebiliyorlar. Mutfak ve banyo gibi suyun bol olduğu ortamlarda görülmeleri daha yüksek bir ihtimal olabiliyor. Çünkü nemli ve karanlık ortamları sevebilen haşereler, özelikle sık temizlenmeyen ve suyun bol olduğu nemli ortamları sevebiliyorlar. Bunun yanı sıra evin farklı kısımlarındaki köşelerden de çıkabilirler. Ayrıca haşerelerin evlerde görülmesine neden olabilecek sebeplerden bazıları da şu şekildedir;

· Pis bulaşıklar ve çöpler, haşerelerin hızlı bir şekilde evlere yerleşmesine neden olabilirler.

· Dışarıdan gelen koliler eve hamam böceklerinin girmesine neden olabilirler. Bu nedenle kontrol edilmeliler.

· Bacalardan, mutfak ve banyoda oluşmuş olan çatlaklardan, kapı ya da camlardan ve borulardan gelebilirler.

HAŞERELERDEN KURTULMANIN ÇÖZÜMÜ

Haşerelerden kurtulmanın bazı çözümleri bulunabiliyor. Söz konusu yöntemler sayesinde o böceklerden kurtulmak mümkün olabiliyor. İşte söz konusu yöntemlerden bazıları şu şekilde;

· Bir soğan rendelenir ve bir yemek kaşığı karbonat ile karıştırılır. Akabinde haşerelerin gelebileceği noktalar tespit edilerek oralara sürülebilir. Bu sayede hamam böceklerinden kurtulmak mümkün olabilir.

· Hamam böceklerinden kurtulmak için limon ve defne yaprağı tercih edilebilir. Söz konusu ikilinin kokusu o böcekleri rahatsız edebilir. Bu nedenle onlardan kurtulmanın çözümü olabilir.

· Hamam böceklerinin tekrar gelmesini önleyebilmek için suyun sıklıkla kullanıldığı banyo gibi alanların kuru tutulması önerilir. Nitekim o böceklerden kurtulsanız da nemli ortamlarda tekrardan görülme ihtimalleri olabilir.