Rum Yönetimi Başkanı Nikos Hristodulidis, yaptığı atamalar nedeniyle yoğun eleştirilere maruz kalmasının ardından "yanlış yaptığını" itiraf etti.

Haravgi ve diğer gazetelerin haberlerine göre, dün Larnaka ziyareti sırasında bir gazetecinin sorusuna cevap veren Hristodulidis, seçim kampanyasına başladığında tek başına olduğunu ve partisinden ayrı hareket ettiği için eleştirildiğini hatırlattı. Hristodulidis, "Bazı insanlar işlerini güçlerini bırakıp bu zor çabada yanımda oldular. Sonucu, bu insanların çabaları, yaptıkları işler ortaya çıkardı. Eleştirilecekse bana yönelik olsun, başkasına değil" dedi.

Hristodulidis, Başsavcılık ve yasama komiseriyle uzlaşma içerisinde olduklarını belirtti ve danışman atamaları için üniversite diploması sahibi olma, sicilinin temiz olması, askerlik hizmetini tamamlamış olma gibi birçok kriteri içeren bir standart çerçeve önerisinin hazırlık aşamasında olduğunu ifade etti. Bu önerinin ilgili bir sonraki bakanlar kurulu toplantısında onaylanacağını belirtti.