Rum Yönetimi Başkanı Nikos Hristodulidis, Kıbrıs sorununa ilişkin müzakerelerin yeniden başlamasına hazır olduğunu belirterek, kalıcı ve adil bir çözüm hedefi doğrultusunda bazı konularda taviz verebileceğini söyledi.
Fileleftheros gazetesinin haberine göre Hristodulidis, sözde “Omorfo Belediyesi” tarafından bu yıl 46’ncısı düzenlenen geleneksel “anti-işgal” etkinliğine katıldı. Astromerit’te düzenlenen etkinlikte sözde “Omorfo Belediye Başkanı” Viktoras Hacıavraam da konuşma yaptı.
Hristodulidis, göreve geldiği ilk günden itibaren Kıbrıs sorunundaki çıkmazın aşılması ve müzakerelerin yeniden başlaması için gerekli koşulların oluşturulması yönünde çaba harcadığını ifade etti. Geçici hamlelerin peşinde olmadığını belirten Hristodulidis, müzakerelere ve diyaloğa yarın bile başlamaya hazır olduğunu kaydetti.
Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Birleşmiş Milletler Genel Kurulu çerçevesinde iki devletli çözüm yönünde yaptığı açıklamaya rağmen müzakerelerin yeniden başlamasına bağlılığını sürdürdüğünü söyleyen Hristodulidis, taraflar arasında kaydedilen görüş birliklerine, BM’nin çözüm çerçevesine ve BM Güvenlik Konseyi’nin tutumuna dikkat çekti. Avrupa Birliği üyesi ülkeler ile kurumlarının desteğini de önemli gelişmeler arasında sıraladı.
Bu gelişmelerin çözüm konusunda iyimserliğini desteklediğini savunan Hristodulidis, Kıbrıs sorununa çözüm bulunabileceğine inanmasa bu konuyla her gün ilgilenmeyeceğini ifade etti.
HACIAVRAAM: GÜZELYURT’A DÖNÜŞ UMUDUMUZ CANLI
Sözde “Omorfo Belediye Başkanı” Viktoras Hacıavraam ise konuşmasında Güzelyurt’a dönme umutlarının canlı olduğunu ileri sürdü.
Etkinliğe katılan Güzelyurt kökenli Kıbrıslı Rumların yanı sıra Yunanistan, İngiltere ve Slovenya’dan gelen parlamento temsilcilerine teşekkür eden Hacıavraam, çeşitli ülkelerdeki kardeş belediye ve şehirlerden gelen temsilcileri de selamladı.
Kıbrıs sorunundaki zorlukların farkında olduklarını belirten Hacıavraam, Türk tarafı ile Kıbrıs Türk liderliğinin tezlerini eleştirdi. Hacıavraam, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’in Kıbrıs ziyaretinde liderlerle ayrı ayrı görüşmesini ve Avrupa Komisyonu tarafından Kıbrıs sorunuyla ilgili özel temsilci atanmasını olumlu gelişmeler olarak değerlendirdi.
Başlığı daha vurucu hale getirHaberi daha sade ve akıcı yazHaber için kısa spot ekle





