Lefkoşa ve İskele ilçelerinde dün akşam eş zamanlı gerçekleştirilen asayiş ve trafik denetimlerinde toplam 652 kişi hakkında yasal işlem başlatılırken, 6 kişi tutuklandı. Denetimlerde 13 araç ise trafikten men edildi.
Halkın huzur ve güvenliğinin sağlanması amacıyla gerçekleştirilen denetimler kapsamında eğlence mekanları, alkollü içki satışı yapılan yerler, gece kulüpleri, kumarhaneler, kahvehaneler, işçi lojmanları ve halkın yoğun olarak bulunduğu bölgeler kontrol edildi. Trafikte seyir halinde bulunan araçlar ve sürücüler de denetlendi.
ASAYİŞ DENETİMLERİNDE 6 TUTUKLAMA
Asayiş denetimleri kapsamında, kumarhaneye girmeleri ve bulunmaları yasak olmasına rağmen kumarhanelerde tespit edilen 40 kişiye idari para cezası kesilerek haklarında yasal işlem başlatıldı.
Ülkede yasal statüsü bulunmadığı ve ikamet izinsiz yaşadığı tespit edilen 5 kişi tutuklandı.
Ayrıca, bir aracın içerisinde yapılan aramada yaklaşık 1 gram ağırlığında hintkeneviri türü uyuşturucu madde tespit edilmesi üzerine bir kişi tutuklandı.
612 SÜRÜCÜ RAPOR EDİLDİ
Trafik denetimlerinde ise toplam 2 bin 935 araç sürücüsü kontrol edildi. Trafik kurallarına uymayarak yolu kullanan diğer sürücü ve yayalar için tehlike oluşturan 612 sürücü rapor edilerek aleyhlerinde yasal işlem başlatıldı. 13 araç da trafikten men edildi.
Rapor edilen trafik suçlarının dağılımı şöyle:
- 254 sürücü yasal hız sınırı üzerinde süratli araç kullanmaktan,
- 6 sürücü alkollü içki tesiri altında araç kullanmaktan,
- 5 sürücü sürüş ehliyeti ve sigorta kapsamı olmaksızın araç kullanmaktan,
- 18 sürücü sigortasız araç kullanmaktan,
- 6 sürücü sürüş esnasında cep telefonu kullanmaktan,
- 15 sürücü emniyet kemeri takmamaktan,
- 33 sürücü muayenesiz araç kullanmaktan,
- 45 sürücü seyrüsefer ruhsatsız araç kullanmaktan,
- 14 sürücü trafik ışıklarına uymamaktan,
- 216 sürücü ise diğer trafik suçlarından rapor edildi.
Polis, halkın huzur ve güvenliğinin sağlanması amacıyla asayiş ve trafik denetimlerinin sürdürüleceğini bildirdi.





