(2.08.2023….MHA…)   İskele’de bir sitede dün kirli su atık toplama havuzu içerisindeki atıkların arıtılması ile ilgili 3 metre derinlikteki koridor bölümünde, gerekli emniyetleri alınmaksızın rutin kontrol ve çalışma yapmakta olan site çalışanları Muefa  Mohammad Şhayeste (E-41) ve  Mohamad Aghjeloo (E-33) yer altındaki havuz ve koridor içerisinde biriken “metan” gazından dolayı zehirlenerek yaşamlarını yitirdiler. Yaşanan olay sonrası site yetkilisi iki ki dün polis tarafından tutuklanmıştı.Bu sabah ise tutuklanan iki şahıs İskele Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı. 

LOGOLU-2

Mahkemede Tahkikatı yürüten polis memuru Nuri Güner, tedbirsizlik ve ihmalkarlık yüzünden ölüme neden olma suçlarından sitenin bakım ve onarım müdürü zanlı 1 Eyüp Han ve arıtma tesisinden genel sorumlu zanlı 2 Hamit Okay Yurdacan’ın mahkeme emri gereği tutuklandıklarını aktardı.  Nuri Güner, bugün Çalışma Dairesi’nin olay mahallinde iş sağlığı ve güvenliği açısından çalışma yapmakta olduğunu söyleyerek Çalışma Dairesi uzmanlarının hazırlayacağı rapor ışığında tahkikata yön vereceklerini ifade etti. Tahkikat memuru meseleyle ilgili olarak araştırmanın devam etmesinden dolayı zanlıların 3 gün poliste tutuklu kalmasını talep etti.

Savcı Fırat Kızıltunçlar da meselenin ciddiyetine dikkat çekerek, “iki kişinin ölümüyle neticelenen olayda tahkikat memuru ölüm nedeninin belirlenmesi için otopsi sonucunu beklemektedir. Çalışma Dairesi iş kazasıyla ilgili söz konusu alanda inceleme yapmakta gerekli raporları hazırlamaktadır. Tahkikat memurunun alması gereken ifadeler mevcuttur. Bunlar için süreye ihtiyacı vardır. Zanlıların serbest kalması durumunda söz konusu tahkikata etki edebileceği aşikardır. Tahkikatın salimen yürütülebilmesi için zanlıların iki gün poliste tutuklu kalmasını talep ederim” dedi.   İskele Kaza Mahkeme Başkanı Hasan Dağlı, soruşturma amaçlı zanlıların iki gün poliste tutuklu kalmalarına emir verdi. (MHA)