Türkiye'deki Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turu için seçmenler Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde 20-24 Mayıs tarihleri arasında oy kullanabilecek. Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) belirlediği Seçim Takvimi'ne göre, ikinci tur için süreç başlamış durumda.

İkinci turda da sandıklar Lefkoşa, Gazimağusa ve Güzelyurt'ta olmak üzere 3 merkezde kurulacak. Seçmenler, bu merkezlerden herhangi birinde oy kullanabilecek. Lefkoşa ve Gazimağusa'da sandıklar 4 gün, Güzelyurt'ta ise 2 gün açık olacak.

Oy verme işlemi Lefkoşa'da Atatürk Spor Salonu, Gazimağusa'da Lala Mustafa Paşa Spor Sarayı ve Güzelyurt'ta Dr. Fazıl Küçük Spor Salonu'nda gerçekleştirilecek. Seçmenler, hafta içi ve hafta sonu 08.00-22.00 saatleri arasında oy kullanabilecek.

İkinci tur için basılacak oy pusulalarında adayların sıralamasında herhangi bir değişiklik olmayacak.

Cumhur İttifakı'nın adayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Millet İttifakı'nın adayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu için propaganda dönemi 15 Mayıs'ta başlamıştı.

Seçim sürecinin sağlıklı ve demokratik bir şekilde tamamlanması ve seçmen iradesinin doğru şekilde yansıması amacıyla gerekli önlemler alınmaktadır. Oy kullanacak olan vatandaşlar, belirlenen tarihlerde oy verme işlemini gerçekleştirebilirler.