Meclis Genel Kurulu'nda KKTC 2024 Bütçesi görüşülmeye devam ediyor.

CTP Milletvekili Sıla Usar İncirli mecliste yaptığı konuşmada, bütçenin, önümüzdeki 1 yıl ve diğer yıllar için hedefler barındırması gerektiğini, ancak 2023 bütçesinden pek bir farkı olmadığını, bu yüzden 2024’te değişen bir şeyin olmayacağını kaydetti.

İncirli, bütçenin, “süslü sözlerle” güç kazanmayacağını, ancak halkın ihtiyaçlarına göre ele alınması durumunda güç kazanacağına vurgu yaptı, bütçeyi rakamlarla değerlendirdi, atılması gereken adımları sıraladı.

Okullarda, sağlıkta gereken adımların atılamayacağını, 75 milletten insanın yaşadığı ülkede tüm kesimlere ve vatandaşlara eğitim ve sağlık hizmeti verilmeye çalışıldığını ifade eden İncirli, bütçeye yönelik eleştirilerde bulundu, gerçek rakamlar üzerinden bütçenin öngörülmesinin önemine vurgu yaptı.

İncirli, bir önceki bütçede öngörülenlerle gerçeklerin çok farklı olduğunu, bu bütçede de aynısının olacağını ifade ederek, örneğin aylık gelirlerin aylık giderlerden daha fazla olduğunu, o yüzden bütçe açığının daha az çıkabileceğini kaydetti.

Dış yardım ve kredilerin büyük önem taşıdığını, ancak bunların doğru yönetilmesinin önemine vurgu yapan İncirli, yönetimin şeffaf, demokratik olması durumunda bu yardımların doğru yönetilebileceğini belirtti.

İncirli, ekonominin pamuk ipliğine bağlı olduğunu ve sektörlerin korunmasının büyük önem taşıdığını ifade ederek, devletin gelirlerine sahip çıkması, kayıt dışılığın, gelirlerinin peşine düşmesinin önemine vurgu yaptı.

Ülkenin kendi kaynaklarının doğru kullanılması durumunda kalkınmanın artacağını ve ekonominin halka eşit yayılabileceğini ifade eden İncirli, ekonomide adımların en doğru şekilde atılması durumunda ülkenin kendi ayakları üzerinde durabileceğini kaydetti.