HAFTA DOLAYISIYLA 5 GÜN BOYUNCA, SAHADA VATANDAŞLARLA BULUŞACAKLAR

İskele Belediyesi bünyesinde yaklaşık 9 yıl önce İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu’nun ‘Hizmet Gönül İşidir’ anlayışıyla oluşturulan ve çok sayıda insanın yüreğine dokunmayı başaran İskele Belediyesi Sağlık Birimi, 3-9 Eylül Halk Sağlığı Haftası kapsamında bir kez daha sahaya indi. Sağlık Birimi’nde görevli hemşirelerin, psikoloğun, diyetisyenin, fizyoterapistin ve odyoloğun yer aldığı ekip, halka ulaşabilmek adına beş gün boyunca aynı saatlerde ama farklı mekanlarda stant kuracak. Sağlık Birimi, etkinliğin ilk günü olan dün (4 Eylül) İskele Belediyesi Halk Plajı’ndaydı. Üç gün boyunca burada 10.00-13.00 saatleri arasında kurdukları stant sayesinde halkla bir araya gelecek olan Sağlık Birimi, hemşireler aracılığıyla halka ücretsiz kan şekeri kontrolü ve tansiyon ölçümü yaparken, ekipteki diğer görevliler ise alanlarıyla ilgili halkı bilgilendirici broşür dağıtarak, farkındalık oluşturmayı amaçlıyor. Konuyla ilgili yaptığı açıklamasında dileyen herkesi Sağlık Birimi tarafından İskele’de 3 farklı noktaya kurulacak stanta davet eden İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu, vatandaşın hizmetten ücretsiz yararlanabileceğinin de altını çizdi.

İSKELE BELEDİYESİ SAĞLIK BİRİMİ HALK SAĞLIĞI HABER1

SAĞLIK BİRİMİ, 5 GÜN BOYUNCA, SAHADA VATANDAŞLARLA BULUŞACAKLAR

İskele Belediyesi Sağlık Birimi, 3-9 Eylül Halk Sağlığı haftası dolayısıyla İskele’de belirli noktalarda etkinlik düzenliyor. 4 Eylül’de başlayan 8 Eylül’de son bulacak etkinlikte vatandaşlarla buluşma imkânı bulacak Sağlık Birimi, dağıttığı bilgilendirici broşürlerle de farkındalık oluşturacak. 5 gün boyunca sahada vatandaşlarla buluşacak Sağlık Birimi’nde hemşirelerin yanı sıra psikolog, diyetisyen, fizyoterapist ve odyolog (işitme uzmanı) bulunuyor. 4 Eylül’de ilk olarak İskele Belediyesi Halk Plajı’na stant kuran ve 6 Eylül’e kadar burada hizmet verecek Sağlık Birimi, 7 Eylül’de Koop Bank Meydanı Çardak Alanda, 8 Eylül’de ise İskele Ecevit Meydanı’nda kurulan Cuma Pazarı’nda stant kuracak. Her gün 10.00-13.00 saatleri arasında halkın ziyaret edip, hizmetten ücretsiz olarak yararlanabileceği etkinlikte, dileyenler hemşirelerimizden tansiyon ve kan şekeri ölçümü talep edebilecek. Sağlık Birimi ekibinde yer alan odyolog da (işitme uzmanı) dileyen vatandaşlara kulak muayenesi yapacak. Ekipte yer alan psikolog, diyetisyen ve fizyoterapist de bölümüyle alakalı vatandaşları bilgilendirecek, söz konusu bilgilerin olduğu broşürleri de vatandaşlara veriyor.

İSKELE BELEDİYESİ SAĞLIK BİRİMİ HALK SAĞLIĞI HABER5

SADIKOĞLU: “SAĞLIK BİRİMİMİZ, ÖNEMLİ BİR AÇIĞI KAPATIYOR”

İskele Belediyesi Sağlık Birimi’nin Halk Sağlığı Haftası kapsamında düzenlediği etkinlikle ilgili açıklama yapan İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu, Sağlık Birimi’nin verdiği hizmetler sayesinde İskele’de önemli bir açığın kapandığını söyledi. İskele ve 21 köyünde yaşayan 65 yaş ve üzeri, özel gereksinimli ve sosyal yardım maaşı alan insanlara evde sağlık hizmeti sunulduğunu hatırlatan Başkan Sadıkoğlu bu hizmetin Sağlık Birimi’nde görev alan hemşirelerin yanı sıra fizyoterapist, diyetisyen, işitme uzmanı ve psikolog tarafından sağlandığının altını çizdi.  Her yıl Halk Sağlığı Haftası kapsamında Sağlık Birimi tarafından etkinlikler düzenlendiğini ifade eden Başkan Sadıkoğlu, birimin bu yıl halka daha kapsamlı hizmet verdiğini vurguladı. Dileyen herkesi Sağlık Birimi tarafından 3 farklı noktaya kurulacak stanta davet eden Başkan Sadıkoğlu, vatandaşın hizmetten ücretsiz yararlanabileceğini de sözlerine ekledi.

İSKELE BELEDİYESİ SAĞLIK BİRİMİ HALK SAĞLIĞI HABER2