(15.12.2023……MHA…..)Yıllardır süren ve bir türlü tamamlanamayan Özel Jet Skandalı soruşturmasında bütün suç, 2’si polis 4 kamu görevlisinin üzerine yıkıldı. 

Polis soruşturmasının tamamlanması ile birlikte, 4 kamu görevlisinin kurban edildiği olayın, siyasi bacağı ile ilgili herhangi bir soruşturmanın söz konusu olmadığı öğrenildi.

Başbakan Ünal Üstel’in, Turizm Bakanlığı dönemde yaşanan Jet Skandalı’nda polisin 4 dosya hazırladığı, bunlardan birinin Başsavcılığa gönderildiği, diğer 3 dosyanın ise yakın zamanda gönderileceği öğrenildi. 

Polis üst düzey yetkililerden ve Başsavcılıktan, soruşturma hakkında son gelişmelerle ilgili bilgiler alan alan CTP Milletvekili Sami Özuslu, 2’si polis 4 kamu görevlisi hakkında dosya hazırlandığını, bunlardan birinin Başsavcılığa gönderildiğini, diğer dosyaların ise yakın zamanda gönderileceğini aktardı. 

MHA’ya konuşan Özuslu, konunun siyasi bacağı ile ilgili herhangi bir soruşturma dosyası hazırlanmamasını eleştirerek, dönemin Turizm Bakanı Ünal Üstel, devletin diğer yetkili makamlarında bulunan siyasiler ve ilgili bürokratlar hakkında hiçbir soruşturmanın hazırlanmamasına dikkat çekti. 

Özuslu, kamuoyunun bilgilendirilmesi adına olayın siyasi bacağını ve süreci sorgulamaya devam edeceğini kaydetti.(MHA)

 Şermin Sarro özel haber