“Kadının toplum nezdindeki yerini üyelerimizle daha da güçlendirmek istiyoruz”   diyen Kamu-İş Genel Başkanı Ahmet Serdaroğlu, sendika olarak kadınlara daha fazla ulaşmak istediklerini kaydetti.  

Serdaroğlu, yazılı açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “Emek mücadelesinde kadın erkek ancak omuz omuza birlik olursa sonuç alabilir.

Ülkemiz nüfusunun yarısı kadınlardan oluşmasına rağmen, sadece yüzde 28.9’u karar mekanizmalarında yer alabiliyor. Çalışma hayatında ayrımcılık, mobing ne yazık ki kadınların modern dünyada hala baş etmek zorunda olduğu konular.

Ancak emek mücadelesinin kadını erkeği olamaz. Emek mücadelesi bir bütündür. Ancak tek yürek olursak başarılı olmak mümkündür… Kamu-İş olarak biz de bugüne dek kadın erkek omuz omuza bu mücadeleyi yürüttük. Bir toplumun gelişmişlik düzeyini yansıtan asıl unsur kadınlara gösterilen değerdir... Kadın toplumda ne kadar değerliyse ve gelişmişse toplum da o kadar gelişir.

Kadın ne kadar geri kalmışsa toplum yaşamı da bir o kadar geri kalır… Bu düşüncelerle Kamu-İş olarak Kadın Dayanışma Komitesi’ni hayata geçirmenin gururunu yaşıyoruz.  

Amacımız kadınların sosyal hayattaki varlığını, toplum nezdindeki yerini üyelerimizle daha da güçlendirmektir. 

Çok geniş bir alanda faaliyet gösterecek yeni komitemizin, hem sendikamıza hem de ülkemize hayırlı uğurlu olmasını dileriz.”