(22.05.2023…..MHA…..) Akdoğan’da TÜK ambarları önünde, yönetimindeki kamyonla, aracının önünde yaya olarak duran Cengiz Serdahoğulları’na çarpıp, ölümüne sebep olan Mehmetçik’te sakin Ahmet Mirka, aleyhine yürütülen polis soruşturması bitti.

Kamyon şoförü Ahmet Mirka, bu sabah Gazimağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkartıldı ve ileride yargılanmak üzere 30 bin TL nakdi teminata bağlandı.

Mahkemede, meseleyle ilgili talebi Gazimağusa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Trafik Şube Amirliği’nde Tahkikat Şubesi’nde görev yapan polis çavuşu Hatice Zeybek aktardı.

Tanık polis çavuşu Hatice Zeybek, 16 Mayıs saat 15.40'ta, Akdoğan Mehmetçik'te sakin zanlının, mahalledeki TÜK'e ait tartıya çıkmak için bekleyen THZ 429 plakalı, arpa yüklü kamyon aracını gözlemledi. Aracın ön kısmı Güney istikametine bakacak şekilde çalışır vaziyette duruyordu. Kamyon, dikkatsizce ileriye doğru hareket ederek tartıya çıkmak için sağa doğru dönüş yapmaya başladığı sırada, önünde yaya olarak bulunan Gazimağusa'da yaşayan Cengiz Serdahoğulları'na çarptı. Kamyon, çarptıktan sonra Cengiz Serdahoğulları'nı aracının altına aldı ve sağ arka tekerlekleriyle kafatasının üzerinden geçti.

Hatice Zeybek, kaza sonucu ağır şekilde yaralanan Cengiz Serdahoğulları’nın kaza yerinde yaşamını yitirdiğini belirtti ve tutukladığı zanlı aleyhindeki soruşturmasını tamamladığını kaydetti.      

Zeybek, mahkemeden zanlıyı uygun bir teminata bağlamasını istedi.

Huzurundaki talebi değerlendiren kıdemli yargıç, zanlının KKTC dışına çıkmaktan men olunmasına, 30 bin TL nakdi teminat yatırmasına,   haftada bir polise ispatı vücutta bulunmasına, KKTC vatandaşı 2 kefilin lehine 150 biner TL’lik kefalet senedi imza etmesine emir verdi.

Kıdemli yargıç ayrıca, davaları sonuçlanıncaya değin zanlının ehliyetine el konulmasını emretti.(MHA)