(17.05.2023…..MHA…..) Akdoğan’da TÜK ambarları önünde, kullandığı kamyon ile Cengiz Serdahoğulları’nın ölümüne sebep olan Ahmet Mirka, bu sabah, Gazimağusa’da mahkemeye çıkartıldı.

Polis, Ahmet Mirka aleyhine mahkemeden soruşturma maksatlı 1 gün tutukluluk emri temin etti.

Tutukluluk duruşmasında, mahkemeye kazayla ilgili olguları Gazimağusa’da Trafik Şube Amirliği’nde görevli polis çavuşu Hatice Zeybek anlattı.

Çavuş Hatice Zeybek, kazanın 16 Mayıs saat 15.40’da, Akdoğan’da TÜK ambarı önünde meydana geldiğini belirtti. Zanlının, TÜK’e ait tartıya çıkmak için, yönetimindeki ön kısmı Güney istikametine bakar şekilde çalışır vaziyette bekleyen THZ 429 plakalı arpa yüklü kamyon aracı, park halinden dikkatsiz bir şekilde ileriye doğru hareket ettirip, tartıya çıkmak için sağa doğru dönüşe geçtiği sırada önünde yaya olan Cengiz Serdahoğulları’na çarptığını anlattı.

Hatice Zeybek, kamyonetin sağ arka tekerleğinin Cengiz Serdahoğulları’nın kafatası üzerinden geçtiğini ve Cengiz Serdahoğulları’nın aldığı yaralara dayanamayarak kaza yerinde yaşamını yitirdiğini belirtti.

Suçüstü hali gereği tutuklanan zanlı aleyhindeki soruşturmanın yeni olduğunu anlatan tanık çavuş, mahkemeden zanlı aleyhine tutukluluk emri istedi.

Talebi uygun bulan mahkeme, zanlının 1 gün poliste tutuklu kalmasına emir verdi. (MHA)