Polis Basın Subaylığı’ndan alınan bilgiye göre Mayıs 2026 ayı içerisinde, Lefkoşa’da, E.Y.(E-46)’nin, bir şahıstan satın alacağı araca karşılık araç sahibine yazılı olmayan 480.000 TL meblağlı çekin arkasını sahteleyip konu şahsa ciro etmiş ve sahtekarlıkla para temin etmiştir.

Yürütülen ileri soruşturma kapsamında C.A.(E-36)’nın, E.Y.’nin zanlı olarak polis tarafından aranmakta olduğunu bildiği halde, kendisine araç ve saklanacak yer sağlayarak tutuklanmasını engellediği ve cezadan kurtulmasına yardım ettiği de tespit edilmiştir.

Ayrıca 10.10.2026 tarihinde Gönyeli’de, E.Y.’nin dolandırmak kastıyla, emlakçı olmadığı halde kendisini emlakçı olarak tanıtıp, kendisine ev kiralayacağı yönünde bir şahsa yalan beyanda bulunduğu ve konu şahıstan sahtekarlıkla toplam 1.200 Stg nakit para temin ettiği de tespit edilmiştir. Olaylar Polisin bilgisine gelmesi üzerine yürütülen ileri soruşturmada, E.Y. ve C.A. tespit edilerek tutuklanmıştır. Soruşturma devam etmektedir.