Yeterlilik Sınavları, 30 Temmuz, 2023 tarihinde Orta ve Alt Düzey olmak üzere toplamda iki düzeyde yapılıp tamamlandı. Kamu Hizmeti Komisyonu tarafından yapılan açıklamada ellişer sorudan oluşan sınavların her biri 75 dakika sürdüğü belirtildi.

Açıklamaya göre, Türk Maarif Koleji, Şht. Hüseyin Ruso Ortaokulu ve Lefkoşa Türk Lisesi’nde gerçekleştirilen ve 3769 kişinin başvuru yapmış olmasına rağmen 3358 kişinin katıldığı sınavlara katılım oranı % 89.1 olarak gerçekleşti.

 1752 kişinin katıldığı Orta Düzey Yeterlik Sınavında başarı oranı % 30 olurken 1606 kişinin katıldığı Alt Düzey Yeterlilik Sınavında başarı oranı % 24.4 oldu. Orta Düzey Yeterlilik Sınavında en yüksek not 96, Alt Düzey Yeterlilik sınavında ise en yüksek not 92 oldu.

Yapılan tüm sınavların ardından sınav sonuçları resmi web sayfamızdan (khk.gov.ct.tr) duyuruldu.

Yapılan sınavlar sonrası resmi web sayfamızdan (khk.gov.ct.tr) açıklanan sonuçlar geçici sonuçlar olup, sonuçlar, 3 iş günü itiraz süresi sonrasında yapılan tüm itirazlar değerlendirilip kesinleştirilecektir. Yeterlik Sınavlarında 60 ve üzeri puan alan adaylara başarı belgeleri sonuçların kesinleşmesiyle birlikte, Kamu Hizmeti Komisyonu Başkanlığı tarafından verilmeye başlanacak.

Adaylar, basınımız ve tüm ilgililer sınav sonuçlarına Kamu Hizmeti Komisyonu’na ait resmi web sayfamızdan (khk.gov.ct.tr) ulaşabilir.