Dün akşam saat 19.25 sıralarında Gazimağusa-Lefkoşa Anayolu Turunçlu Ulukışla kavşağı arasında Haşim GİRGİN (E-30) yönetimindeki HF 388 plakalı salon araç sürücüsünün aşırı sürat ve dikkatsiz bir şekilde Gazimağusa istikametine doğru seyrettiği sırada direksiyon hâkimiyetini kaybedip karşı şeride geçmesi sonucu o esnada Lefkoşa istikametine doğru seyreden Yahya AMASYALI (E-42) yönetimindeki TGK 952 plakalı araç ile yüz yüze çarpıştılar.

Kaza sonucu her iki araç sürücüsü ile birlikte TGK 952 plakalı araçta yolcu olarak bulunan Aysın AMASYALI (K-40) almış olduğu yaralara dayanamayarak olay yerinde yaşamlarını yitirdiler. TGK 952 plakalı araçta yolcu olarak bulunan İlayda AMASYALI (K-18) ile Hasan AMASYALI (E-13) 'nın tedavileri Lefkoşa Burhan Nalban Devlet Hastanesi'nde'de sürmektedir.



Alınan bilgilere göre ise Yahya Amasyalı ve ailesinin kız istemeye gidecekleri bilgisi verildi.
Yahya Amasyalı ve eşi Aysın Amasyalı'nın cenazelerinin bugün ikindi namazından sonra Dörtyol Mezarlığına defnedilecek. Aynı zamanda genç futbolcu Haşim Girgin'in cenazesi de bugün ikindi namazının ardından aslan köyde toprağa verilecek.