Pandemi nedeniyle aylardır çalışamayan toplu taşımacılar için bıçak kemiğe dayandı. Uzun süredir iş yapamadıkları için geçim derdinde olan toplu taşıma şoförleri en sonunda isyan bayrağını çekti.
"7 aydır cebimize 1 TL bile girmiyor. Bize üvey evlat muamelesi yapılıyor." 
Pandemi nedeniyle aylardır çalışamadıkları için araçlarının masraflarını ödeyemediklerini dile getiren toplu taşıma şoförü, araçta; dezenfektan, ateşölçer bulundurma gibi birçok şey istenmesine tepki gösterek şöyle konuştu: "7 aydır cebimize 1 TL bile girmiyor! Sayın Vekilim, size de sesleniyorum buradan; haftada 1 gün meclise gidip bizim paralarımızla 15-20 bin TL maaş alıyorsunuz, helal olsun! Ama ne başbakan ne milletvekili ne müsteşar... hiçbiriniz bize bakmıyorsunuz! Yazıklar olsun hepinize! Daha okul açacaksınız. Bizimle dalga mı geçiyorsunuz?"
Pandemi sürecinde iş yapamadıkları için; sigorta, ihtiyat sandığı, araç seyrüsefer, muayene gibi harçları çıkaramadıklarını kaydeden toplu taşıma şoförü: "Bunları çıkarmak istediğimizde de 'cezalı' muamelesi görüyoruz" dedi ve şu sözlerle devam etti: "Kredi almamızı söylüyorlar; ama çalışmadığımız dönemde krediyi nasıl ödeyeceğiz? Kısacası tüm otobüs camiası, bitmiştir. Acı; ama gerçek! Otobüsçülük, yerle bir olmuştur! 7 aydır cebimize 1 TL bile girmemiştir ve hükümet edenler, bize 'üvey evlat muamelesi' yapıyor. Allah, büyük! Günü geldiğinde, hesabını hep beraber soracağız!" (MHA)