(20-04-2022...MHA) İki yıl aradan sonra bu yıl 7’incisi gerçekleşecek olan Mesarya Tiyatro Şöleni bugün Güney Mesarya Sosyal Tesisleri'nde yapılan basın toplantısıyla duyuruldu.

Beyarmudu Belediyesi tarafından düzenlenen Mesarya Tiyatro Şöleni'nin 7’incisi, 29 Nisan – 27 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşecek.

Basın Toplantısında konuşan Beyarmudu Belediye Başkanı İlker Edip, tüm dünyayı etkisi altına alan covit 19 pandemisinden dolayı son 2 yıldır tiyatro şöleninin yapılamadığını söyledi.

Halka sanatın gücüyle yeniden moral verileceğini, umut aşılanacağını dile getiren Edip, 29 Nisan Cuma günü başlayacak olan tiyatro şöleninde sahnelenecek 4 oyunun ardından 27 Mayıs Cuma günü sona ereceğini sözlerine ekledi.

Sanat yönetmeni İzel Seylani de, Mesarya Tiyatro Şöleni'nin yaşanan pandemi süreciyle 2 yıl ertelendiğini hatırlatarak, şölende özellikler yerli projelere ve oyunlara yer verdiklerini ve Güney Mesarya Halk Tiyatrosu, Tiyatro Antilogos, Gibetsu Çatalköy Halk Tiyatrosu ve Lefkoşa Belediye Tiyatrosu tarafından 4 farklı oyun sahneleneceğini anlattı.

Halkın isteği üzerine özellikle komedi dalında oyunların tercih edildiğini dile getiren Seylani, oyunlar ve tarihleri hakkında bilgi verdi.

Şöyle ki, 29 Nisan Cuma Kartal Yuvası, 7 Mayıs Cumartesi Godot'yu Beklerken, 20 Mayıs Cuma Pygmalion Bir Demokrasi Muzikali ve 27 Mayıs Cuma ise Biz Size Hayranız oyunuyla şölen sona erecek.

Tiyatro ekiplerinden sanatçılar da söz alarak oyunlar hakkında bilgi verdi. (MHA)