Gelecek Partisi Genel Başkanı Davutoğlu, “Doğu Akdeniz’de Türkiye ve KKTC milli menfaatlerini tanıyan ve ona saygı duyan bir çerçevede Türkiye ile AB arasındaki ortaklık ve diyalog zeminini güçlendirmesi gerekir” dedi.Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, haftalık değerlendirme toplantısı için kameraların karşısına geçti. Gelecek Partisi lideri, Doğu Akdeniz’de Türkiye ve KKTC’nin milli menfaatlerini tanıyan ve ona saygı duyan bir çerçevede Türkiye ile AB arasındaki ortaklık ve diyalog zemininin güçlendirmesi gerektiğini belirtti.

Davutoğlu, açıklamasının bir bölümünde şu ifadeleri kullandı:

“Bu noktada, 1 Temmuz’da AB dönem başkanı olacak olan Almanya’nın daha fazla sorumluluk üstlenmesi gerekir. Birincisi, Libya’da BM’nin tanıdığı Trablus merkezli meşru hükümetin desteklenmesi konusunda AB ölçeğinde bir konsensüse öncülük etmelidir.

İkincisi, Doğu Akdeniz’de Türkiye ve KKTC milli menfaatlerini tanıyan ve ona saygı duyan bir çerçevede Türkiye ile AB arasındaki ortaklık ve diyalog zeminini güçlendirmesi gerekir. Burada Türkiye’ye dönecek olursak, geçen hafta da söylediğimiz gibi Libya’da erken bir zafer sarhoşluğuna girilmemesi gerekir.

Türkiye Libya’da elde ettiği askeri kazanımları konsolide edip siyasal kazanımlara dönüştürmelidir.

Bu doğrultuda, Türkiye’nin, Libya’yla askeri alandan enerjiye, altyapı hizmetlerinden güvenlik reformuna kadar birçok alanda antlaşmaların imzalanması yönündeki yaklaşımı doğrudur. Türkiye bir an evvel Ulusal Mutabakat Hükümetinin Libyalılar nezdindeki meşruiyetini güçlendiren adımlar atmalıdır.

Bu konuda, altyapı ve güvenlik sektörü reformu hayati bir öneme sahiptir”