Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ve Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in 26 Ekim’deki görüşmelerinde aldıkları siyasi karar sonrasında cep telefonlarının her iki tarafta da normal çalışmasını sağlayacak formül üzerinde çalışmalar başladı
Rum tarafında dün başlayan keşif tartışmalarında, Ada’da faaliyet gösteren GSM operatörlerinin hali hazırda bağlı olduğu Lüksemburg’daki GSM portalının, bu amaç için gerçekçi tek seçenek göründüğü haber verildi.

Politis “İşgal Bölgeleri İle Cep Telefonu Bağlantısı Çalışmaları Çağrı Kıbrıs Rum Tarafında İleri Götürülüyor” başlığıyla birinci sayfasından verdiği ve iç sayfasında detaylandırdığı haberinde, konunun Perşembe günü, Rum Müzakereci Andreas Mavroyannis’in de katılacağı bir toplantıda masaya yatırılacağını yazdı.
Habere göre Perşembe günkü toplantıya Mavroyannis dışında, Dışişleri Bakanlığı ve Başsavcılık temsilcileri, servis sağlayıcı şirketler, Rum Ticaret ve Sanayi Odası (KEVE) ve Rum Elektronik Haberleşme ve Posta Düzenleme Komiserlik Ofisi (GERİET) katılacak.

Rum yatırımcı çevresinde halihazırda yapılan keşif tartışmalarından, halen var olan meselelerin aşılması konusunda karşılıklı niyet bulunduğu ve mevcut seçeneklerden birinin de Rum tarafında yürürlükte bulunan mevzuatın değiştirilmesi olduğu sonucu çıktı. Formül ve uygulanacak ücretler konusunda anlaşmaya varılabilirse Ada’nın her iki tarafındaki cep telefonu kullanıcıları, Ada’nın tamamında sinyal alabilecek.