Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi, Gönyeli Baraj bölgesinde Mart ayında meydana gelen tecavüz olayında Nebil Aslan’ı ‘Cinsel tecavüz’ ve  ‘cinsel ilişkiye girmek için alıkoyma’ suçlarından mahkûm etti.

Geçtiğimiz yıl Mart ayında kız arkadaşını eve götürmek için aracına alan ve Gönyeli’de baraj bölgesine götürerek tecavüz eden Nebil Aslan aleyhindeki dava karara bağlandı.

17 Mart tarihinden bu yana hükümsüz tutuklu olarak cezaevinde yargılanmayı bekleyen Aslan, dün başkanlığını Melek Esendağlı’nın yaptığı, Kıdemli Yargıç Alev Ulunay Hüdaverdi ve Yargıç Murat Soytaç huzuruna çıkarıldı.

‘Cinsel tecavüz’ ve  ‘cinsel ilişkiye girmek için alıkoyma’ suçlarından suçlu bulunan Nebil Aslan, 24 ay hapse mahkûm edildi.

Aslan aleyhinde oy birliği ile alınan kararı Kıdemli Yargıç Alev Ulunay Hüdaverdi okudu.

Olay anımsatıldı

Kararı okuyan Kıdemli Yargıç Alev Ulunay Hüdaverdi, olayın 2017 yılı 13 Mart tarihinde Gönyelide Baraj bölgesinde meydana geldiğini anımsattı. Aslan’ın  daha önceden tanıdığı Lefkoşa’da sakin 25 yaşındaki H.E’yi evine götürme bahanesiyle GH 655 plakalı aracına aldığını söyleyen polis, müştekiyi Gönyeli Baraj bölgesine götürdüğünü aktardı.

Hüdaverdi, Nebil Aslan’ın  ‘Cinsel tecavüz’, ‘cinsel ilişkiye girmek için alıkoyma’, ‘vahim zarar’ ve ‘şiddet tehdidi’ suçlarından Mart ayından bu yana hükümsüz tutuklu olarak cezaevinde yargılanmayı beklediğini söyledi.

Hüdaverdi: Toplumda infiale neden olan suçlar 

Hüdaverdi, “Cinsel tecavüz” suçunun ömür boyu hapis cezası öngördüğünü, cinsel suçların toplum nezdinde infiale neden olan tecavüz suçunu işleyen kimselere caydırıcı cezalar verilmesi gerektiğine vurgu yaptı.

Aslan aleyhinde ve lehindeki olguların değerlendirildiğine vurgu yapan Hüdaverdi, oy birliği ile Nebil Aslan’ı 24 ay hapse mahkûm ettiklerini açıkladı.