Sağlık Bakanı Ünal Üstel, katıldığı programda ülkedeki pandemi durumuna dair değerlendirmelerde bulundu.

Önümüzdeki hafta Türkiye’den hatrı sayılır bir miktar aşı geleceğini belirten Üstel, bu sayede nüfusun büyük çoğunluğunun aşılanacağını söyledi.

Türkiye’nin aşı çalışmalarına da değinen Üstel, Türkiye’nin kendi aşısını üretmesiyle beraber aşıya ulaşma konusunda sıkıntı yaşanmayacağını ve aşı diye bir problemin olmayacağını belirtti.

Bakan Üstel konu ile ilgili şu ifadeleri kullandı:

“Önümüzdeki hafta Türkiye’den aşılar gelecek. Gelecek aşı miktarıyla toplumumuzun çoğu aşılanacak. 2021 yılının sonuna kadar bu hastalıkla mücadee devam edecek, yaşam şartlarımızı ona göre ayarlamamız lazım. Dünyada koyu kırmızı ülkeler var eğer biz burdan turist kabul edersek bu kişiler ülkeye karantinasız olarak girerlerse ülkemizi tehlikeye sokarız. Dolayısıyla temkinli davranıyoruz. Renk kriterlerini uyguluyoruz. Ev karantinsına da geçtikten sonra toplumda rahatlama oldu. Herhangi bir terslikle de karşılaşmadık. 2021 dünya ve ülkemiz için iyi bir yıl olacak.  Türkiye kendi aşısını üretiyor artık bizim aşıya erişimimizde bir sıkıntımız olmayacak. 2021de aşı diye bir problemmiz olmayacak.” (GG)