Güzelyurt Geliştirme ve Kalkındırma Derneği, ‘Çocuklarımızın Eğitimi ve Toplumsal Geleceğimiz’ söyleşisi düzenledi.

Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi Konferans Salonu’nda yer alan söyleşide, genel olarak eğitim, aile, çocuk ilişkisi ile eğitimde fırsat eşitliği konuları irdelendi.

Söyleşinin açılış konuşmasını yapan GÜKAD Başkanı Reşat Kansoy, eşitlikçi, adaletçi ve özgürlükçü eğitim olgularının toplumsal, sosyal ve ekonomik kalkınmaya olan katkısına dikkati çekerek, GÜKAD olarak bu alanda ihtiyaç duyulanlar konusunda önerilerde bulunmayı ve toplumsal geleceğimizin planlı, bilimsel yöntemlerle yönetilmesine katkı koymayı amaçladıklarını söyledi.

Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi Psikoloji Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Linda Fraim da eğitimin bir ekip işi olduğuna işaret ederek, daha sağlıklı ve daha iyi bir nesil yetiştirebilmek konusunda ortak çalışmalar yapılmasının gereğine vurgu yaptı.

Açılış konuşmalarının ardından GÜKAD Başkanı Reşat Kansoy tarafından Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Müslüm Çiçek’e teşekkür plaketi takdim edildi.

Prof. Dr. Müslüm Çiçek de eğitimin çok ciddi ve önemli bir iş olduğunun altını çizerek, üniversite olarak her zaman Güzelyurt halkı ile birlikte çalışmaya hazır olduklarını belirtti.

Açılış konuşmalarının ardından söyleşiye geçildi.

Söyleşide, Eğitim Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Kemal Akkan Batman, Çocuk ve Ergen Psikiyatristi Dr. Ayşe Zeki ve Sosyal Hizmetler Uzmanı Barış Başel sunum yaptı.