Cumhuriyetçi Türk Partisi Kıbrıs Çalışma Grubu milletvekilleri bugün Derinya Kapısı’na giderek incelemede bulundu.

Cumhuriyetçi Türk Partisi Kıbrıs Çalışma Grubu üyeleri, Asım Akansoy, Doğuş Derya, Fikri Toros ve Sıla Usar İncirli Derinya Sınır kapısı’na giderek çalışmalarla ilgili incelemede bulundu.



4. Piyade Alay Komutanı Ali Koruk tarafından karşılanan milletvekillerine olay mahalinde brifing verildi. Bölge ile ilgili vekillere sunum gerçekleştiren Koruk, Ağustos’ta ihaleye çıkıldı yakın zamanda Derinya Kapısı’nında açılacağını şuan için ara bölgedeki asfaltlama çalışmasının bittiğini ve sadece kontrol noktalarının yerleştirilmesi kaldığını ve onlarında bitmesi neticesinde kapının açılacağını söyledi.



Grup adına basına açıklamada bulunan Gazimağusa Milletvekili Asım Akansoy, Derinya ve Apliç Sınır Kapıları’nın açılması yönünde her iki tarafta da yoğun çalışmalar sürdüğünü belirterek, kapının açılmasının her iki toplum açısından olduğu gibi, Mağusa esnafı açısından da son derece önemli olduğunu söyledi.

Derinya Kapısı’nda gerekli gözlem ve incelemelerin yapıldığını ifade eden Akansoy, değerlendirmelerin daha sonra cumhurbaşkanı ve başbakanla paylaşacaklarını aktardı.



Bugün Derinya Sınır Kapısı’nda incelemelerde bulunduklarını Cuma günü ise Apliç Kapısı’nın ziyaret edileceklerini belirten Akansoy, amaçlarının kapıların biran önce açılması yönünde girişimleri süratlendirmek olduğunu vurguladı.