Doğu Akdeniz Üniversitesi 2019-20 Akademik Yılı Bahar Dönemi’nde mezuniyet törenini çevrimiçi yapacak.

Bilindiği üzere tüm Dünya’da 2020 Mart ayından bu yana Covid-19 pandemisi ile ilgili olarak günlük hayatlarımız olumsuz etkilenmiş ve yaşam alışkanlıklarımız kısıtladı. Bu kapsamda son 4 aylık süre içinde yüz yüze eğitim, toplu etkinlik, toplu taşıma, kara ve hava ulaşımlarının tümü iptal edilerek pandemi sürecine uygun standartlar uygulandı. Doğu Akdeniz Üniversite de bu kapsamda KKTC Devleti’nin aldığı kararlara paralel olarak ilgili tüm konularda kararlar üretmiş ve halen uygulamaya devam ediyor.

Covid-19 pandemisi ile ilgili kısıtlamalar farklı boyutlarda halen devam etmekte ve bulaş riski sürmektedir. Öğrencilerimizin sağlığı bizler için önemli ve önceliklidir.

Doğu Akdeniz Üniversitesi Rektörlüğü yetkili bilim kurullarının güncel uyarıları ve mezun adaylarımız ile ailelerimizin adaya ulaşımlarında yaşanan kısıtlamaları da dikkate alarak 2019-2020 Akademik Yılı Bahar Dönemi mezuniyet törenini çevrimiçi olarak yapmaya karar verdi. Çevrimiçi Mezuniyet Töreni ile ilgili detaylı bilgiler ilerleyen günlerde sosyal medya, öğrenci portalı ve basın aracılığı ile öğrencilere yapılacak. Karar uyarınca 2019-20 Akademik Yılı Bahar Dönemi’nde mezuniyet törenine katılım hakkı bulunan aday öğrencilerimizin önümüzdeki akademik yıl için düzenlenecek Güz veya Bahar Dönemi mezuniyet törenine katılımları ile ilgili gerekli düzenleme yapılacak.